Öne Çıkanlar terör PKK En iyi bulut santral Whatsstats Şerzad Ömer Mamsani

Erdoğan ekonomik sıkıntıları aşmanın yolunu söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Borsa İstanbul Kuruluş Yıl Dönümü Programı ve yeni hizmet binasının açılış töreninde konuştu. Türkiye ekonomisine yapılan saldırıları hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, döviz kurunun silah olarak kullanıldığını ancak Türkiye ekonomisinin bu saldırıların üstesinden geleceğini belirtti:

SIKINTILARIMIZI SAVUNMADA KALARAK DEĞİL, HÜCUMA GEÇEREK AŞABİLİRİZ

"Ekonomideki durgun görüntüyü kesinlikle hak etmiyoruz. Ortada üstesinden gelinemeyecek bir sorun yoktur. Ekonomideki sıkıntılarımızı da savunmada kalarak değil, hücuma geçerek aşabiliriz"



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

"Türkiye ekonomisinin derinliğinin olmadığı bir dönemde bu saldırılar hedeflerine ulaşabilirdi. Ama artık şunu herkesin bilmesi lazım eski Türkiye yok. Ekonominin hacmi çapı büyüdü."

DÖVİZ KURUNU SİLAH OLARAK KULLANIYORLAR

Ancak ekonomimize saldırılar bitmiş değil. Demokrasi gibi ekonomi nöbetleri tutan vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Son günlerde döviz kurunu silah olarak kullanarak üzerimize gelmeye başladılar. Alternatiflerini üretiyoruz, üreteceğiz.

BİZİM BU SALDIRILARI KARŞILAYACAK GÜCÜMÜZ VAR

Bizim bu saldırıları karşılayacak gücümüz vardır. Bizim sorumunuz hızlı hareket edememektir. Bu da son günlerde döviz spekülasyonlarında milletimizin moralini bozuyor. Döviz kurundaki suni şişkinliğin giderilmesiyle piyasalarda bekle-gör politikasının da sona ereceğini ümit ediyorum.

Yakın geçmişte sorun yaşadığımız pek çok ülke ile yeni döneme giriyoruz. Bununla birlikte ekonomideki güncel sıkıntılarımızın aşılması konusunda biraz daha hızlı olunmamasının gerektiği açıktır. Türkiye güçlü kamu maliyesi, bankalarının sermaye yapısı, disiplinli bütçe uygulamalarıyla ekonomideki bu durgunluğu haketmiyor."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Melih celik 7 yıl önce

AB den 90bin ton bugday almak isteyen tarim ülkesi olarak bildigimiz Türkiye nasil saldirida bulunacak?