Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

Göktürk-1 Projesi kapsamında Milli Savunma Bakanlığı ve Telespazio şirketi arasında, 2009 yılı Temmuz ayında bir anlaşma imzalanmıştı.

İSRAİL, GÖKTÜRK-1'İ ENGELLEMEYE ÇALIŞTI

En büyük amacı, herhangi bir kısıtlama olmadan Dünya üzerindeki her bölgeden askeri istihbarat amacıyla yüksek çözünürlüklü görüntü elde etmek olan Göktürk-1 uydusunun kamera sistemi ve kritik elekto-optik bölümlerinden bazılarını tedarik eden İsrail, Türkiye’nin bu böyle bir teknolojik kabiliyete sahip olmasını istemediği için Telespazio şirketinin hissedarı olan Fransız Thales şirketine baskı kurmaya başladı.

TÜRKİYE PARA ÖDEMEYECEĞİNİ SÖYLEDİ

Ayrıca, İsrail Göktürk-1 uydusunun İsrail üzerinden geçerken görüntü almamasını istedi. Bu isteğe itiraz eden Türkiye ise görüntüde kısıtlama olmamasının garantisini isteyerek, aksi takdirde para ödemesinin yapılmayacağını belirtti.

Şirketin Türkiye’nin talebini reddetmesinin ardından Türkiye ödemeyi durdurma kararı aldı.

TÜRK YAPIMI GÖKTÜRK-2 ÇİN'DEN FIRLATILDI

Tüm bu gelişmeler üzerine Türkiye, donanımları ve yazılımları Türk mühendislerine ait olan Göktürk-2 uydusunu 2012’de Çin’den fırlattı.

FRANSIZ ŞİRKET GERİ ADIM ATTI

Bunun ardından geri adım atan Fransız şirket, Türkiye’nin isteklerini kabul ederek görüntü kısıtlaması olmayacağının garantisi verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.