Öne Çıkanlar terör En iyi bulut santral Riemann Hipotezi rus uçağı Şırnak milletvekilleri

Bursa’nın En İyi Özel Okulu Karmaşa Haline Mi Geldi?

Bursa’nın En İyi Özel Okulu Karmaşa Haline Mi Geldi?
İki çocuk sahibi Süleyman Bey son zamanlarda Bursa’daki özel okulların artmasıyla birlikte kafasında karmaşa yaşadığını belirtiyor. Bursa en iyi özel okulunu seçerken kızlarını hangi okula yazdırması gerektiği konusunda nasıl bir yol izlemiş ve daha sonra kızlar büyüdükçe ortaokul ve lise arayışında neler yaşamış? Sorusuna kılavuz niteliğindeki bilgileri bugünkü haberimizde bizlerle paylaştı. İşte tüm söyleşimizin ayrıntıları.



+2 tane kızınız var kaç yaşındalar?
-Biri 8 biri 14 yaşında.
+Nerede oturuyorsunuz?
-Bursa Orhangazi ilçesinde.
+Çocuklar hangi sınıflara gidiyorlar?
-Biri ortaokula biri ise liseye gidiyor.



Kendisine soruyoruz;
Bursa en iyi özel okulu mu seçtiniz yoksa evinize en yakın okulu mu seçtiniz?
Önce ben de herkes gibi bir aile babasıyım ve ailemin geçimini düzenli olarak sağlamak zorundayım. Kafamda 2 tane soru işareti vardı. Çocuğumu evime yakın olan en iyi devlet okuluna mı yollamalıyım yoksa evden az uzakta da olsa bir özel okula mı göndermeliyim? İlk şık arasında ciddi derecede düşündüm. Eşimden boşanalı yıllar oldu ve evde 2 kızımla birlikte yaşıyorum. Devlet okullarında 2 seçenek var ya sabah okula gidecekler ya da öğleden sonra. Sabahçı ve öğrenci kriteri beni çok zorladı. Sabah işe giderken ilk çocuğumu (14 yaşında olan) okula bırakıyordum ama kızım eve öğlen gibi dönüyordu. Dolayısıyla evde tek başına kalıyordu. Derslerini yapıyor muydu? Yemeklerini yiyor muydu? Soruları sürekli olarak kafamı karıştırmaya başladı. 3 yıllık devlet okulu deneyimim sonrasında bu böyle olmaz diyerek Bursa’nın en iyi özel okulunu araştırmaya başladım.



Bu araştırma esnasında kızımın okul çıkış saatiyle benim işten çıkış saatim hemen hemen aynı olmalıydı. Bildiğiniz gibi özel okullarda çocuklara sağlıklı yemekler de veriliyor. Hatta kızım okul normal saatinde bitse bile okulda etüd derslere katılıyor ve ödevlerini orada yapabiliyordu. Boyu uzun olduğu için voleybol branşında da çok başarılıydı. Bu yüzden okulun voleybol takımına da girmişti. Artık işteyken devlet okulunda olduğu süre içerisindeki soru işaretleriyle beynimi meşgul etmiyordum. Biliyordum ki kızım Bursa’daki en iyi özel okulda hem derslerinde başarılı,hem bir spor branşında başarılı hem de bütün gün okuldaki hayatını dolu dolu geçiriyor.
Sözün özü; eğer çocuklarınızın geleceğini gerek sosyal gerek akademik başarı anlamında düşünüyorsanız çocuklarınızı devlet okulları yerine özel okullara kayıt yaptırın.
http://www.teknolojifenokullari.com/
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.