Öne Çıkanlar TRT 1 Silvan MİT tırları rusya Boğaziçi

Erdoğan'dan çok net Suriye ve Anayasa açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de kaymakamlara seslendi.

Erdoğan'ın konuşmasının iki ana gündemi vardı. Erdoğan, YPG'nin Azez'e doğru ilerlemesi ve Halep'teki son gelişmeler nedeniyle ABD, Rusya ve BM'ye sert eleştirilerde bulundu.

Erdoğan, "İkinci bir Kandil olumasına izin vermeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı'nın konuşmasının ikinci bölümünün hedefi ise Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndan çekilen CHP'ydi. Erdoğan, CHP'ye yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi için 'referandum' çağrısı yaptı.

Erdoğan, "Gidin sorun bakalım millet ne istiyor?" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarının detayları şöyle:

"Devlet denilen mekanizma canlı bir sistemdir. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi sadece devletin protokol mekanı olmayacaktır. Devlet meseleleri burada görüşülecektir. 

"ESER ÜRETEN KAYMAKAMLAR İSTİYORUM"

Ben ilçelerimizde mazeret değil, eser üreten kaymakamlar istiyorum. Sürekli murakabe altında olduğunuzu unutmayın. Sizleri siyasetçilerimiz adım adım izliyor. Kaymakamlarımızın başarıları da başarısızlıkları da her yerde biliniyor ve konuşuluyor. 

"TÜRKİYE TÜM ALGI OPERASYONLARIN RAĞMEN..."

Son günlerde Suriye kaynaklı krizin daha da derinleştiğini, Rusya'nın müdahalesinin sorunu büyüttüğünü görüyoruz. Ülkemiz ve milletimiz 5 yıldır komşuluk vazifesini yerine getirdi ve getirmeyi sürdürüyor. Tarihimizin bize mirası olan bizi biz yapan medeniyet değerlerimizi yaşattığımızı son yılda bütün dünyaya gösterdik. Türkiye, tüm algı operasyonlarına rağmen Suriyeli kardeşlerimize kapısını açmıştır. Mülteciler konusunda şuana kadar yapmış olduğumuz ödeme 10 milyar dolara yaklaşmıştır.

"ESED REJİMİ İNSANLIK SUÇU İLE KARŞI KARŞIYADIR"

Kendi halkına karşı terör örgütlerini destekleyen bir yönetimin olduğu Suriye'yi gördük ve Batı duruma hala sessiz. Esed rejimi hem bir savaş suçu hem de insanlık suçu ile karşı karşıyadır. 

"ABD, DOSTUN BİZ MİYİZ, PYD Mİ?"

ABD'ye sormak istiyorum senin dostun biz miyiz, YPG mi PYD mi? Bunu öğrenmek istiyorum. Şu anda PYD ve YPG'ye terör örgütü demeyen ve desteğimiz sürecektir diyen ABD'yi de anlamakta zorlanıyorum. Biz dost bildiğimize gereğini yaparız ama bizi dost olarak görmeyenler açık ve net bir şekilde ifade etsinler. 

"ABD'NİN YPG'YE YAKLAŞIMI YANLIŞ"

ABD'nin YPG'ye yaklaşımı yanlış, bölgedeki bilgiyi bizden alacaksın, terör örgütüne bu sorulur mu? Suriye'de dün de bugün de demokrasiyi ve meşruiyeti savunuyoruz. Dün ne diyorsak bugün de aynısını söylüyoruz. Suriye halkını kırk katır mı kırk satır mı tercihine zorlayanlar insanlıktan nasibini almamışlardır. DAİŞ söz konusu olduğunda adeta dünyayı yıkmayı göze alanlar, PYD ve YPG'nin yanında yer alarak samimiyetsizliklerini gösteriyorlar.

"RUS UÇAKLARI CİRİT ATIYOR, MAZLUM İNSANLAR ÖLÜYOR"

Terörden arındırılmılş bölge noktasında evet diyenler uçuşa yasak bölge konusunda halen evet demiyorlar. Bölgede Rus uçakları cirit atıyor, onlarca masum, mazlum insanlar ölüyor.DAİŞ'le mücadele terör örgütüne verilen dstek bugün ülkemizi tehdit etmektedir.

"PKK VE PYD ARASINDAKİ BAĞI YOK SAYMAK KÖRLÜK DEĞİL DE NEDİR?"

Her şey apaçık ortadayken PKK ve PYD arasında bağı yok saymak körlük değil de nedir? Suriye'deki fotoğraf çok açık ve nettir. DAİŞ'e karşı savaştığını iddia eden hiçkimsenin terörle mücadele gibi bir niyeti yoktur.  Türkiye'nin sığınmacı akını yanında daha başka sıkıntıları da bulunuyor. Bölge üstünde oynana oyunlar doğrudan Türkiye'yi etkiliyor. Rejimi desteklemek için harekete geçen kimi ülkelerin çeşitli örgütlerin Suriye'de gerçekleştirdikleri insanlık dışı uygulamaları çok iyi biliyoruz.

"YENİ BİR KANDİL'İN OLUŞMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Türkiye, Suriye konusunda nefsi müdaha konumundadır. Yaptığımız her şeyin ve atttığımız her adımın bir meşruiyeti vardır. Bu milletin bekası söz konusu olduğunda neler yapabileceğini görmek isteyenler açsınlar tarih kitaplarını okusunlar. Güney sınırımızda yeni bir Kandil'in oluşmasına asla izin vermeyeceğiz.

"SABRIMIZIN SINIRLARININ SONUNA GELİNDİĞİNİ BİLSİNLER"

Uluslararası toplumun rejimin ve Rusya'nın saldırılarına karşı seslerini yükseltmesi şarttır. Amacımız asla ülkemizi ve milletimizi altından kalkamayacağı bir yükün altına sürüklemek değildir. Bu yapılanların gerisinde Türkiye'nin sabrının sınırlarını denemek gibi bir niyet varsa o sınırların sonuna gelindiğinin de bilsinler.

"SURİYE MESELESİNİN ÇÖZÜMÜ İÇİN KONSENSÜS SAĞLANMALIDIR"

Ülkemizde kamplarda ve şehirlerde yüzbinlerce Suriyeli Kürt kardeşimiz de hayatını sürdürmeye devam ediyor. PKK'nın ülkemizde uygulamaya çalıştığı projeyi PYD Suriye'de uygulamaya çalışıyor. Biran önce Suriye'deki meselenin çözümü konusunda bir konsensüs sağlanmalıdır. Biz Suriye halkının en kısa sürede barışa, huzura ve güvenliğine kavuşmasını, kendi geleceğini kendi belirleme özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz. Macera peşinde değiliz, kimsenin de maceraya atılmasını istemiyoruz.

CHP'YE YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİ ÇIKIŞI

Türkiye'nin tamamen sivil siysaset eliyle ve halkın katılımıyla kendi anayasasını yazacak kabiliyete sahip olduğuna inanıyorum. Anayasa uzlaşma komisyonu masasından kalkan CHP'ye de eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunların iş yapmak, iş üretmek diye bir derdi yok. Bunlardan bir şey çıkmaz bu sadece ülkeyi kilitlemektir" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali rıza 8 yıl önce

ülkemizin yanıbaşında ğizli ittifaklar yapılıyor birileri birilerinin maşalığını uşaklığını yapıyor.kendilerince harita çiziyor düş kuruyorlar.türkiyede bu oluşuma sessiz ve tepkisiz kalmasını uman ahmaklar .siz türk milletini ne sanıyorsunuz.içerdeki ve dışardaki gizli geri zekalılar .

Avatar
Halil can 8 yıl önce

Seni baskan yapmayacagiz diyenlere sesleniyorum recep tayyip erdoğanin makam mevki gibi bir sorunu yok adam zaten cumhurbaskani mesele devlet ve millet meselesi tek derdi bu cumhurbaskanimizin bunlar muhalefet bile yapamiyor muhalefet etmek her seye karsi olmak demek degil anlayamadilar bunlar iyi ki sen varsin recep tayyip erdogan...

Avatar
tnr 8 yıl önce

seni başkan yapacağız

Avatar
Ahir Garip 8 yıl önce

Hak yerini günola bulur...Illa yılların geçmesini beklemeye gerek yok...Reisin haklı olduğunu bilmeyen yok...Mesele bu vatanı sevip sevmeme ya da samimiyyetle alakalıdır...Vesselam