Öne Çıkanlar terör En iyi bulut santral rus uçağı Şırnak milletvekilleri İETT

Selahattin Demirtaş'tan başkanlık açıklaması! Tartışmanın başkanlık üzerinden yürümesi yanlış

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlık sisteminden yaptığı U dönüşünden sonra kendisine yönelik gelen eleştirilere yanıt verdi. Türkiye’nin yeni anayasaya ihtiyacı olduğunu söyleyen Demirtaş  başkanlık sistemi konusunda tutumumuz değişmedi dedi. Tartışmanın başkanlık sistemi üzerinden yürümesinin yanlış olduğunu dile getirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,“Türkiye’ nin yeni Anayasa'ya ihtiyacı var. Tartışmanın Başkanlık sistemi üzerinden yapılması yanlıştır. Güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistemle, güçlendirilmiş yerinden yönetim istiyoruz. Başkanlık tartışması konusunda tutumumuzu değiştirecek hiçbir şey görmüyorum” dedi.  


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Çözüm süreci ile ilgili parlamento çözüm sürecini gündemine almalıdır. Silahların tümüyle devreden çıkacağı bir atmosfer istiyoruz. Çatışma ortamında partiler seçimde elbette etkilendi. Ancak biz çatışma ve hendeklerin olduğu yerden değil batıda oy kaybettik. Tespitlerimize göre HDP seçmeni sandığa gitmedi. Çözüm süreci konusunda CHP'nin insiyatif alması lazım. Karnından konuşarak değil projesini ortaya koymalı” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.