Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

SON DAKİKA: Meclis Başkanı belli oldu! TBMM'nin yeni Meclis Başkanı kim oldu?
1 Kasım seçimlerinin ardından yeni başkanını seçmek için toplanan TBMM 1. ve 2. turlarda yeterli çoğunluğa ulaşamadı. 3. turda Ak Parti’den Kahraman, yeni Meclis Başkanı olarak seçildi.

Ak Parti’den Kahraman, CHP’den Bilgehan, MHP’den Halaçoğlu ve HDP’den Fırat’ın aday olduğu Meclis Başkanlığı seçimi sonuçlandı.

Birinci ve ikinci turda hiçbir aday başkan seçilebilmek için yeterli çoğunluğa ulaşamadı.

3. turda AK Parti'nin adayı İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman 316 oyla yeni TBMM Başkanı seçildi.

İsmail Kahraman, 1940 Rize doğumlu Türk avukat ve siyasetçidir.
26. Dönem İstanbul mebus olan İsmail Kahraman, Adalet ve Kalkınma Partisi Ak Parti Meclis Başkan adayıdır.

HAYATI

İsmail Kahraman 1940 yılında Rize'nin İkizdere ilçesinde doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Bölümü mezunu bir avukattır. Ortaokulu Karabük'te tamamlamış daha sonra liseyi İstabul Haydarpaşa Lisesi'nde okumuştur. İstanbul Üniversitesi'nde okuduğu sırada İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Talebe Cemiyeti'nde başkan olarak görev almıştır.

28 Haziran 1996-30 Haziran 1997 yılları arasında Turizm Bakanlığı görevinde bulunmuştur. Kendisi göreve geldiğinde Devlet Başkanı Süleyman Demireldi. Yerine bakan olarak geldiği isim ise Agah Oktay Günerdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 20.,21., 26. hükümet döneminde görev almıştır. Milli Türk Talebe Birliği'nde 48. dönem genel başkanlık da yaptı. Sivil toplum kuruluşlarında da yer alan Kahraman 1974 yılında Çalışma Bakanlığı'nda müşavirlik yaptı. 1985 yılında ise Birlik Vakfı'nda mütevelli heyet başkanı ve kurucu üye olarak yer aldı. 1994 yılının Aralık ayında ise Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nın hem kurucu üyeliğini hem de mütevelli heyet başkanlığını yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu ve Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu üyelikleri yaptı. 20. ve 21.Türkiye Büyük Millet Meclisi döneminde İstanbul Milletvekilliği ve meclis grup başkanlığı yaptı. 54. Refah-Yol Hükümeti'nde Kültür Bakanı olarak 1996 yılında yer aldı. Aynı zamanda hem İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeliği ve Birlik Vakfı Kurucular Kurulu başkanlığını hem de İlim Yayma Cemiyeti ve İş Dünyası Vakfı Yüksek istişare Kurulu üyesi ve İlim Yayma Vakfı kurucu üyesidir. 1 Kasım Genel Seçimleri'nde Ak Parti İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı oldu ve kazandı. İsmail Kahraman aynı zamanda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyeti Başkanlığı olarak da görev yapmaktadır. Evlidir ve dört çocuğu vardır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.