Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Yunan Cumhurbaşkanı'ndan küstah tehdit

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos On İki Adaların Yunanistan’a verilişinin 70’inci yıldönümü kutlamaları için Nisiros adasında gerçekleştirilen törene katıldı.

"EGEMENLİĞİMİZİ KORUMAK İÇİN ÜZERİME DÜŞENİ YAPACAĞIM"

On iki ada ve enerji ahasında yaşanan gerginliklere ilişkin konuşma yapan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos “Görev sürem boyunca, sadece bu sürede de değil, her zaman Nisiros’un ve On İki Adaların asırlık tarihini ve inkar edilemez Yunanlığını savunmak için üzerime düşeni yapacağım. Ayrıca ülkemizin ve dolayısıyla Avrupa Birliği’nin (AB) topraksal bütünlüğünü ve egemenliğini korumak için de üzerime düşeni yapacağım” dedi.

"ATALARIMIZIN YAPTIĞINI YAPARIZ"

Yunan basınına konuşan Pavlopulos Türkiye topraklarında hak iddia etti, Kurtuluş Savaşı öncesi Yunan işgaliyle Türkiye'yi tehdit etti.

Pavlopulos cümlesinin devamında, "Türkiye bizi mecbur bırakırsa atalarımızın yaptığını yaparız" cevabını vererek Türkiye'yi işgal eytmeye yelteneceklerini söyledi.

DIŞİŞLERİ'NDEN SERT TEPKİ

Bakanlığın sitesinde yer alan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Pavlopoulos’u uluslararası hukuka ve ülkemizin sınırlarına saygı duymaya, makamına yakışmayan ve sebepsiz yere gerginliğe yol açacak söylemlerden imtina etmeye davet ediyoruz." ifadeleri yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
xx 6 yıl önce

siz önce savaş jetlerinize yakıt parası bulun ..ondan sonra türkiyeyi tehtid edin