Öne Çıkanlar TRT 1 Silvan MİT tırları rusya Boğaziçi

Alevi katliamı koca bir yalan!

 FETÖ’nün CHP’deki temsilcisi Eren Erdem’in, ulu hakanımız Yavuz Sultan Selim’le alakalı “O kanlı, zalim Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü, ‘Pir Sultan Abdal Köprüsü’ yapana kadar siyaseti bırakmayacağım. Kanlı, faşist, zalimlerin isimlerini verdirmeyeceğiz” şeklindeki küstah sözlerine tarihçi Servet Turgut’tan sert cevap geldi. Konuyla ilgili Akit’in sorularını cevaplayan Turgut, Alevi katliamının koskoca bir yalan olduğunu belirterek Erdem’in bu yalanı kendine zırh yaparak iç savaş çıkarma derdinde olduğunu söyledi. Servet Turgut sorularımızı şöyle cevaplandırdı:

YORUMLAMAYA DEĞECEK BİR CÜMLE DEĞİL

- CHP Milletvekili Eren Erdem’in Yavuz Sultan Selim Han’a “eli kanlı, faşist” gibi ifadelerle hakaret etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Evvela şunu söyleyeyim; bu cümle yorumlanacak cinsten tek zerre bir doluluk-ağırlık belirtmemektedir. Kedinin miyavına, köpeğin havına, öküzün mösüne yorum getirmek, tabiatın dengesini sürrealist bir terörizmle bozmaya yeltenmekten başka bir şeye değildir! Bu adamın Fettullahçılarla olan “canımlı cicimli” yazışmaları da ortaya çıktı. Hazret-i Yavuz’a ettiği hakaretlerine de bir gürültü nazarıyla bakmakta fayda vardır.

KOCA BİR YALAN

- Gerçekten iddia edildiği gibi bir Alevi katliamı olmuş mudur?

Yavuz Sultan Selim Hazretleri’nin şahsiyet özünde, bizi sadece mazimizle övündürecek değil, istikbâlimizi de kurtaracak iksir vardır ve mutlak fikrin reçeteciliğiyle bu iksiri içmek ve tüm iliklerimize kadar sindirmek zorundayız.Alevi katliamı martavalı bir ajitasyon masalıdır. İçinde ölü olmayan bir tabut ve başlarında toplaşmış bir sürü Eren Erdem, Aleviler katledildiği için değil, o tabutun içinde Yavuz, Osmanlı, Ehl-i Sünnet ve nihayet İslam olmadığı için ağlaşmaktalar. İdris-i Bitlisi’nin kesretten kinaye yaparak verdiği 40.000 rakamını ajite edenlere bir ev ödevi vereyim; İş Bankası ortağı CHP birkaç tarihçiyi finanse etsin ve araştırtsın bakalım; Aleviler katledildi yalanının dayanak yapıldığı tek eser olan İdris-i Bitlisi eseri Selimşahname’ye bakılsın ve sırf Sünnî olduğu için öldürülenlerin sayısı hesaplansın. Sadece Şahkulu İsyanı için verilen rakam bile 50.000’dir. Ve dikkat edin; bu rakamlar aynı eserde geçmektedir.

AMAÇLANAN YAVUZ’UN DİNİNE SALDIRMAKTIR!

- Her defasında Yavuz Sultan Selim’e hakaret etmelerini neye bağlıyorsunuz?

Resmi kayıtların, Şah İsmail lehine vatana ihanet ettiği için cezalandırılanlar noktasında sadece 70 rakamını verdiği bir yerde bir Mecusî ateşi gibi 5 asırdır söndürülmeyen bu Yavuz Sultan Selim kinine, açı düzenleyen fikri bir mercekle bakacak olursanız, karşınızda bir imha hedefi halinde sadece Yavuz Sultan Selim dinini görürsünüz. Daha geçtiğimiz aylarda “Türkiye ile İran savaşacak olsa İran yanında Türkiye’ye karşı savaşırım!” diye mesaj yayınlayan Eren Erdem’e, Yavuz Sultan Selim Hazretleri’ni Milli Tarih kitapçıklarının ölmüş bir şahsiyeti diye bakmamasını tavsiye ederim ki; olası bir Türkiye-İran savaşından önce yurdum sokaklarında kendisi için olası bir Çaldıran Savaşı yaşanmış olmasın!

- Bizde de biraz hata var gibi. Tarih şuurundan yoksunluğun cezasını çekiyoruz herhalde?

Tarihimizi bilmiyoruz, bilmediğimiz için de layıkıyla sevmiyoruz… Liyakatsiz sevginin de zaten yücelteyim derken cücelten bir yanı vardır… Malumunuz,Yavuz Sultan Selim Hazretleri’yle ilgili müstakil bir eserim var… Şöyle söyleyebilirim; her Anadolu çocuğu gibi onu zaten sevmekteydim de; kaynaklarda gezindikçe olan sevgim en az yüz misli artmış ve sevgimin taşı ana yatağına oturmuştur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.