Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, Münih’teki güvenlik konferansında yaptığı konuşmada “İran, mezhepçiliği yayıyor. İran’ın mezhepçiliği yayma politikaları, maalesef birçok bölge ülkesinin, örneğin Suudi Arabistan, Bahreyn ve Körfez ülkelerinin istikrarını zayıflatıyor. İran, Irak ve Suriye’yi Şii yapmaya çalışıyor, bu çok tehlikelidir” demişti.

İran Dışişleri Bakanlığı, Çavuşoğlu'nun İran'ı mezhepçilikle eleştirdiği sözlerine küstah sözlerle cevap verdi.

TÜRKİYE'NİN 'KANLI OYUNLARI' SUÇLAMASI


Açıklamalarda bulunan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, bölgede 'gerilimi artıranların oynadıkları kanlı oyunların sorumluluğundan kaçamayacaklarını' iddia etti.

İRANLI SÖZCÜ TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETTİ

İranlı Sözcü , “Türkiye konusunda sabırlı davranıyoruz ancak sabrımızın da bir sınırı var. Türk makamlarından, İran hakkında yaptıkları konuşmalarına daha fazla dikkat edip, bu tip sözlerin tekrarlanmamasını temenni ederiz. Türk dostlarımız bu tip ifadelerini tekrarlarsa biz de susmayıp karşılık vereceğiz” dedi.

İran yönetimi gergin. Çünkü İran'ın en önemli petrol ve gaz kaynaklarının bulunduğu Ahvaz'da çıkan olaylar, çatışmalara dönüştü. Sosyal medyada örgütlenerek sokakları savaş alanına çevirenler, "Ahvaz Devrimi için sokağa" çağrısı yapıyor.

İran'dan küstah açıklama

 "HAM İMPARATORLUK HAYALLERİ.."

Behrami devamında, “İmparatorluğa geri dönmek şeklinde ham hayaller peşinde koşanların müdahaleci adımlarla yasadışı ve gayri meşru bir şekilde terörist grupları desteklemeleri, bölgede şiddetin ve dökülen kanın artmasına ve istikrarsızlığa sebep oluyor. Mesele saptırılarak bu tür adımların sorumluluklarından kurtulmak mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN MÜFTÜOĞLU DE TOPA GİRDİ



Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, “İran’ın kendisine yönelik eleştirileri dile getiren ülkeleri itham etmek yerine, yapıcı adımlar atması ve bölgesel politikalarını gözden geçirmesi beklenir” dedi.

Bir soruya verdiği yanıtta Müftüoğlu, “Bölgedeki krizler nedeniyle ülkesine mülteci olarak sığınan insanları dahi savaş alanına sürmekten çekinmeyen bir ülkenin bölgedeki gerginliğin ve istikrarsızlığın sorumlusu olarak başkalarını itham etmesini kabul etmek de anlamak da mümkün değildir. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi’nin, ülkesinin bölge politikalarının takdir edildiği ve adil bulunduğu yönündeki ifadeleri ise, Birleşmiş Milletler ve İslam İşbirliği Teşkilatı gibi uluslararası platformlarda bu ülke hakkında yoğun olarak dile getirilen endişe ve şikayetler karşısında büyük bir çelişki oluşturmaktadır. İran’ın kendisine yönelik eleştirileri dile getiren ülkeleri itham etmek yerine, yapıcı adımlar atması ve bölgesel politikalarını gözden geçirmesi beklenir” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.