Öne Çıkanlar terör PKK En iyi bulut santral Kurtlar Vadisi Riemann Hipotezi

Avrasya Tüneli'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya Tüneli'nin geçiş fiyatını açıkladı.

Erdoğan, ''Kardeşlerim yılbaşına kadar buranın ücreti 15 TL olsun. Sayın Başbakan yanlış yapmıyoruz değil mi? Yılbaşına kadar 15 liradan ve TL olarak o güne kadar bu geçişler yapılacak'' açıklamasını yaptı.

İKİ YAKA ARASI 15 DAKİKA

İstanbul'un ulaşım sorununa büyük kolaylık sağlayacak olan tünelin hizmete alınmasıyla İstanbul'un iki yakası arasındaki mesafe, 15 dakikaya inecek. 

MARMARAY'IN KARDEŞİ



Avrupa Yakasındaki Kazlıçeşme ile Anadolu Yakasındaki Göztepe arasındaki seyahat süresini önemli ölçüde azaltacak olan Avrasya Tüneli, boğazı geçen mevcut iki köprüyle bağlantılı olarak planlandı.

ÖZEL TEKNOLOJİYLE İNŞA EDİLDİ

Avrasya Tüneli'nin 5,4 kilometrelik bölümü deniz tabanı altına özel bir teknolojiyle inşa edilen iki katlı tünelden meydana geliyor. Sarayburnu-Kazlıçeşme ile Harem-Göztepe arasında yer alan yaklaşım yolları genişletilerek olan kavşak, araç alt geçitleri ve yaya üst geçitleri de inşa edildi.

TRAFİĞE KATKISI


Kazlıçeşme-Göztepe hattında gerçekleştirilen Avrasya Tüneli, sıkışık trafiğin etkili olduğu şehir içinde yolculuk süresini önemli ölçüde kısaltacak. Asya ve Avrupa yakaları arasında 100 dakikaya varan ulaşım süresini 15 dakikaya kadar düşürecek. Mesafe kısaldığı için yakıt masrafı düşecek, çevre ve gürültü kirliliği azalacak, havaya salınan zararlı gaz miktarı azalırken trafik daha akıcı hale gelecek..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.