Öne Çıkanlar terör En iyi bulut santral rus uçağı Şırnak milletvekilleri İETT

Davutoğlu 3. köprü için tarih verdi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sarıyer'in Garipçe Köyü ile Beykoz'un Poyrazköy semti arasında yapımına devam edilen 3. Boğaz Küprüsü'nün inşaat alanını helikopter ile gezdi. Gezinin ardından kameraların karşısına geçen Davutoğlu 3. köprüde açıklamalarda bulundu.



Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar;

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dünyada köprü mimarisi anlamında bir ilk niteliği taşıyor. Bu anlamda da sadece ülkemize ve İstanbulumuza değil, dünyadaki bu yöndeki çalışmalara da katkı mahiyetinde. Çünkü genişlik itibarıyla dünyanın en geniş asma köprüsü.



Köprünün hizmete açılacağı tarih

59 metre genişlik, 322 kule yüksekliğiyle dünyada genişlik ve kule yüksekliği bağlamında dünya birincisi bir köprü. Bu iki konuyu bir araya getiren yegane köprü. Bu yaz içinde köprüyü hizmete açmayı planlıyoruz.



İstanbulumuzun bu tarafında bulunan ekolojik denge de en detaylı şekilde çalışmalarla, hesaplarla korunacak. Hiçbir şekilde yeşil dokudan bir kayıp yaşanmıyor, yaşanmayacak. Bu konuda da gerekli bütün tedbirler alındı. Bu sürede evlenen işçilerin nikahı açılışta kıyılacak. Türk ve Koreli çalışanlarının gönüllerini birleştireceğiz. Gönülleri de köprüleri de birleştireceğiz. 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.