Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Erdoğan Merkel'e yaptığı görüşmedeki o anı anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar’ı kapsayan resmi ziyaretleri sonrası uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Merkel'le yaptığı görüşmenin ayrıntılarını açıkladı. Erdoğan' Merkel'e DİTİB'e yapılan operasyonlar hakkında Merkel'in yüzüne karşı 'yanlış yoldasınız' dediğini açıkladı.

"PAPAZLARA AJAN MUAMELESI YAPMAMIZ DOĞRU OLUR MU?"

"Yanlış yapıyorlar. DİTİB, Diyanet İşleri Başkanlığı’yla ilintili bir kurumdur; Avrupa’nın değişik yerlerinde yaşayan Müslüman kardeşlerimizin dini ihtiyaçlarını karşılayan bir kurum. Buranın imamlarına ajan muamelesi yapılmasının son derece tehlikeli ve kaygı verici olduğunu Şansölye Merkel’e söyledim. “FETÖ isimlerini bize bildirdikleri iddiasıyla kendilerine böyle bir muamele yapılıyormuş; kaldı ki bize o tür bir şey falan da bildirilmiş değil” dedim. Biraz bunaldı o noktada. “Yanlış yoldasınız” dedim.

Türkiye’de görev yapan papazlara ajan muamelesi yapmamız doğru olur mu? Konuyu araştıracaklarını söyledi. Almanya’nın yeni cumhurbaşkanı Sayın Steinmeier ile telefon görüşmem oldu. Devir-teslimden sonra inşallah Almanya’ya ayrıca bir ziyaret düşünüyorum. Cumhurbaşkanı Steinmeier ile, belki o vesileyle tekrar Şansöyle Merkel ile görüşeceğim. Bu meseleyi tabii ki yüz yüze de görüşeceğim, çünkü son derece tatsız ve rahatsız edici bir gelişme."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.