Öne Çıkanlar terör En iyi bulut santral Şırnak milletvekilleri İETT flaş haber

Erdoğan ve Çipras Kıbrıs sorununu görüşecek

Kıbrıs'taki tıkanıklığın giderilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunan Başbakan Aleksis Çipras yoğun telefon görüşmeleri sürüyor. 

TARAFSIZ BİR BÖLGEDE GÖRÜŞECEKLER

Sabah'ın haberine göre, bir Yunan hükümet yetkilisi, Erdoğan ile Çipras'ın garantörlük sistemindeki görüş ayrılıklarından başka müzakerelerin tıkanmasına yol açan diğer pürüzlerin giderilmesi amacıyla "tarafsız bir bölgede ve aralık ayı başlarında görüşmelerini öngören çalışmaların sürdürüldüğünü" dile getirdi.

"ÇOK DEĞERLİ BİR FIRSAT KAÇIRILDI"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, sorunun İsviçre'de tıkanmasıyla ilgili olarak, Kıbrıs Türk tarafının tüm iyi niyetli çabalarına rağmen sonuç alınamadığını belirtti ve, "Çok değerli bir fırsat kaçırıldı. Türkiye'nin çözüm yönündeki kararlılığı sürmektedir" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.