Öne Çıkanlar PKK terör En iyi bulut santral Whatsstats Şerzad Ömer Mamsani

Fetö insani yardıma da darbe vurdu
FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası, insani yardım kuruluşlarının yardım toplamada zorlandıkları belirtildi.

Türkiye'ye darbe girişimiyle maddi ve manevi anlamda büyük zararlar veren FETÖ'nün, aradan geçen sürede ülkede neden olduğu tahribatın boyutları da daha net ortaya çıkmaya başladı.

FETÖ'nün yıllarca dini maske olarak kullanıp terör faaliyetleri için hayırseverlerin yardım duygularını "himmet" adı altında sömürmek için topladığı para ve yardımlar, gerçek manada insani yardım yapan kuruluşları da olumsuz etkiledi.

Hadis-i şerifler, Kur'an-ı Kerim'den ayetlerin yanı sıra cenneti vadedecek kadar ileri giden FETÖ mensuplarının kirli faaliyetlerini gerçekleştirebilmek için başvurduğu yollar, darbe girişiminin ardından şeffaf şekilde yardım toplayan kuruluşları da zora soktu.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, şu ana kadar sınır ötesindeki Suriyelilere 281, Türkiye'dekilere ise bin 12 tır yardım ulaştırdıklarını söyledi.

Desteklerini tamamen hayırseverlerden aldıklarını vurgulayan Gerem, özellikle FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yardım toplamada büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"FETÖ iyilik hareketlerine darbe vurdu. En büyük darbeyi fakir fukaralar gördü. Özellikle daha önce aylık ortalama 20-25 tır yardım oluşurken, şu anda bu yardımlar durma noktasına geldi. Şu an 5 tırı geçmiyor. Bu insanlara en azından hayatlarını devam ettirmesi için aylık 15-20 tır yardım ulaştırmamız gerekiyor. Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yardım düştüğü için insanlarımız tereddütlü ve mesafeli duruyor yardım etmeye. Bunlar özellikle iyilik hareketlerine büyük darbeler vurdu. Daha önce kurumlara, vakıflara, derneklere rahatlıkla yardım edebilme imkanı varken, özellikle bu olaydan sonra insanlar biraz daha mesafeli durmaya başladı."

- "İnsanlar gerçeği artık görmeye başladı"

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Behçet Atila da yıllardır mazlum ve ihtiyaç sahipleri için çeşitli kampanyalar aracılığıyla yardım topladıklarını hatırlattı.

FETÖ'nün her anlamda ülkeye zarar veren yapı olarak insani yardımlara da büyük bir darbe vurduğunu vurgulayan Atila, FETÖ'nün "İslam adına hareket ediyormuş" izlenimi verdiği için özellikle İslami camiayı olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Behçet Atila, "Bizlerin de yardımlarını maalesef olumsuz etkiledi ama bu yavaş yavaş bertaraf ediliyor. İnsanlar gerçeği artık görmeye başladı. Kimin gerçekten yardım yaptığını kimin de insanları kandırdığını insanlarımız hamdolsun biraz daha net görüyor. Mesela bizim bir ay önceki yardımlar ile şimdi toplanan yardımlar arasında çok fark var. Bir ay önce toplanan yardımlarımızda ciddi düşüşler olmuştu. Çok şükür son bir ayda yardımlarımızda ciddi bir artış söz konusudur. Bu artış yönündeki ivmenin devam edeceğini umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Yeniakit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.