Öne Çıkanlar terör PKK En iyi bulut santral Whatsstats Kurtlar Vadisi

HDP’li Faysal Sarıyıldız’ın PKK’ya silah tedariki fezlekede
Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız hakkında fezleke hazırladı. Savcılığın hazırladığı fezlekede Sarıyıldız’ın PKK’ya silah temin etme suçunu nasıl işlediği ve teröristlerle nasıl iletişime geçtiği bütün detaylarıyla anlatılıyor. Fezlekede, yapılan arama neticesinde ele geçirilen silah, mühimmat ve diğer malzemelerin PKK/KCK terör örgütünün Suriye kanadı olan PYD/YPG terör örgütü üyesi İsa Hema ve Ammar isimli şahıslar tarafından alındığı tespiti yapıldı. 

SİLAHLARDA YPG İBARESİ VAR 
Hazırlanan fezlekede, İsmail Çelik ve Halil Merç’te bulunan çantaları teslim almak için Faysal Sarıyıldız’ın şahsi arabasıyla buluşma noktasına geldiğinin kamera kayıtlarına yansıdığı vurgusu yapıldı. Dosya kapsamında alınan ifade tutanaklarında ve arama neticesinde ele geçirilen silah, mermi, tüfek ve el bombalarının yanı sıra, el telsizinin üzerinde “YPG” ibaresinin bulunması dikkat çekti. Fezlekede ayrıca ele geçirilen not kağıtlarında ‘Baskın’ konusu ile ilgili açıklamaların yapılması, not defterinde ise Rojova-Haftanin-Şengal, tabur, bölük tabirlerinin kullanılması gözden kaçmadı. Ayrıca arama neticesinde ele geçirilen silah, mermi, el bombaları ile diğer malzemelerin PKK/KCK terör örgütünün Suriye kanadı olan PYD/YPG terör örgütüne gönderileceği tespit edildi.



ŞAHSİ ARACIYLA SİLAH KAÇAKÇILIĞI YAPTI
Fezlekede, silah, mühimmat ve diğer malzemelerin Ceylanpınar İlçesinden alınarak Suruç ilçesine götürüleceği ve bunların taşınması için Faysal Sarıyıldız’ın aracının ayarlandığı tespiti yapıldı. Faysal Sarıyıldız’ın, Ocak 2015 tarihinde Suriye uyruklu Mehmet Mehmet Ali ile birlikte kendi adına kayıtlı aracı ile Ceylanpınar’a geldiği ancak Mehmet Mehmet Ali’nin silah, mühimmat ve diğer malzemeleri teslim almadan kolluk görevlilerince yakalandığı hatırlatıldı. Bu bağlamda Faysal Sarıyıldız’ın üzerine atılı ‘Silahlı Terör Örgütlerine Silah Sağlama’ suçunu işlediği belirtilen fezlekede, dokunulmazlığının kaldırılması gerektiği tespiti yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.