Öne Çıkanlar suriye türkiye terör örgütü edip yüksel hapis cezası fransa

Kanatlı hayvanları kurbanlık yaptılar!

Şems Ethem olarak bilinen iş adamı Ethem Sancak’a ait Akşam gazetesi, Kurban Bayramı öncesinde 'Kanatlı kurban satışı düştü' başlıklı skandal bir haber yayınladı.  


Haberdeki ifadeler dinle en alakasız kesimleri bile şaşkına çevirdi. Haberin içeriğinde ise 65 yaşındaki satıcı Hıdır Ergün’ün röportajına yer verilmiş. Röportajda Ergün alıcıların beyaz et yerine kırmızı ete yöneldiği belirtiyor ve satışların yarı yarıya düşmesinden dem vuruyor.


 

İSLAM’A GÖRE HANGİ HAYVAN KURBAN OLUR,  HANGİSİ OLMAZ?

 

Kanatlı hayvanların kurbanlık olarak kesilemeyeceğini dine en uzak kesimler bile biliyor. Diyanet.gov.tr’de yer alan bilgilere göre de kurban; koyun, keçi, sığır, manda ve deveden oluyor. Bir de yaş kriteri var. Hayvanın kurban olarak kesilebilmesi için koyun ve keçinin bir, sığır ve mandanın iki, devenin de beş yaşını doldurmuş olması gerekiyor. Bunun dışındaki kalan hayvanlar kurban olarak kesilemiyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.