Öne Çıkanlar terör En iyi bulut santral Şırnak milletvekilleri İETT flaş haber

Mehdi Eker uyardı: Bu tuzağa düşmeyin!

Mehdi Eker, Güneydoğu'daki terör olaylarını değerlendirerek HDP'ye yüklendi: HDP yöneticileri ve milletvekilleri bölgedeki gelişmeleri, "PKK'nın planlı bir eylemi değil, oradaki mahalledeki çocukların yaptığı bir karşı itiraz ve devletin bunlara müdahalesi" şeklinde anlatıyor. Bu, tamamen gerçek dışıdır ve toplumun zekasıyla alay etmektir. Burada, tabiri caizse PKK'nın deneyimli kadrolarının ve teröristlerinin şehirlerde YDG-H'li unsurlarla birlikte başlattıkları yeni bir tür şiddet, terör eylemi söz konusudur.

DESTEK AZALIYOR

Eker şöyle devam etti: Kürt kardeşlerimiz PKK'nın zulmünden kaçıyor. Devlete, Türkiye'nin diğer bölgelerinde yaşayan Kürt olsun, Türk olsun kardeşlerine sığınıyor. PKK'nın yaptığı bütün zorlamalara ve çabalara rağmen sözde 'özyönetim' eylemlerinde şimdiye kadar toplayabildikleri en büyük destek 2 bin kişiyi geçmedi. Bu onların örgütlü tabanlarının ve HDP'ye oy vermiş insanların da bundan rahatsız olduğunu gösteriyor. Bunlar halkın vicdanında mahkum edilmiş durumdalar.


PKK, çıkarı için Kürt ittihatçılığı yapıyor

"Yaşanan bu olayların, Kürt vatandaşlarımızın toplumsal beklentileri, talepleri ve ihtiyaçlarıyla bir ilişkisi yok. PKK kendi politik çıkarları için Kürt vatandaşlarını ve onların demokratik taleplerini bir araç, bir nesne olarak kullanıyor. Bunlar bir tür ittihatçıdır, Kürt İttihatçılığı yapıyorlar. İttihatçıların da benzer konularda insanları araçsallaştırdıkları, nesneleştirdikleri tarihsel olaylar var.

MAĞDURLAR İÇİN ÇABA

Oradaki vatandaşların ve esnafın mağdur olmaması ve zararlarının giderilmesi için devlet olağanüstü çaba sarf ediyor. Bu mücadele her halükarda başarılı olacak. Bunun başka bir alternatifini düşünmek mümkün değil; çünkü bu yaptıkları zulümdür. Zulüm ile abad olunmaz.

BU TUZAĞA DÜŞMEYELİM

Eker, "Toplumsal ve uluslararası vicdanda 'Türkiye bunların partilerini kapatıyor, siyaset yapmasına izin vermiyor' şeklinde bir algı oluşturmak istiyorlar. Bu kadar kışkırtıcı ve provokatif konuşmalarının altındaki sebep bu. Bu, PKK'nın tezgahıdır. Bu tuzağa düşmememiz lazım" ifadesini kullandı. Eker, bir şahıs suç işlemişse, onunla ilgili hukuki tedbirlere başvurulmasının meşru olacağının da altını çizdi.

Akşam 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.