Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Namaz ve ezanı yasakladı!

Halep'in kuzeyinde Rusya'nın hava desteği ile 8 köyü ele geçiren PKK'nın Suriye kolu PYD, kontrolü sağladığı yerlerde İslam düşmanlığı sergiliyor. Tel Rıfat, Ahras, Kefer Naya, Der Cineyl ve Ayn Dakna gibi Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kontrolündeki kasabaları işgal eden PYD, camilerde namaz kılınmasına ve ezan okunmasına izin vermiyor.

Örgüt ezanı susturamayı devrimci mücadelenin zaferi olarak görüyor. “Suriye'de başlayan devrime ve Kürt halkına ihanet eden PYD'nin asıl savaşı İslamla” diyen ÖSO'ya bağlı Ceyşü's-Sünne Tugayı komutanı Ebu Hilal, “Emperyalist güçler ve mezhepçi İran'ın kışkırtması ile İslam'a ve Suriye halkına karşı savaş açan PYD, başlattığı bu savaşı er geç kaybedecek” ifadelerini kullandı.

HAYAT HAKKI TANIMIYORLAR

Esed rejiminin ne kadar büyük bir terör potansiyeli taşıdığını gösterdiğini ifade eden Ebu Hilal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ardından mezhepçi İran ve terör devleti Rusya ve son olarak PYD, içlerinde taşıdıkları mazlumları katleden, kendi hesapları için bir ülkeyi harebeye çeviren yüzlerini gösterdiler. Ancak, en büyük ihanet PYD terör örgütünden geldi. Ele geçirdikleri noktalarda Kuran-ı Kerim'e hakaret ediyorlar. Minarelerde komünist marşlar çalarak camilerde ibadeti yasaklayıp kutsallarımıza küfür ediyorlar. Ele geçirdikleri her bölgede her köy ve kasabayı yağmalayıp orada yaşayan Arap, Türkmen ve kendileri gibi düşünmeyen Kürtlere hayat hakkı tanımıyorlar.”

IŞİD'DEN DAHA TEHLİKELİ

Ebu Hilal, kendilerinin Kürtlerle kardeş olduklarını, ırkçılık tohumları eken tarafın ise PYD olduğunu söyledi. Hilal, “PYD, Suriye devrimine saplanan bir hançer. Bu belanın üstesinden bir olarak ve bütün Suriye'yi savunarak geleceğimize inanıyoruz” dedi. Bütün dünyada IŞİD'in en büyük ve en tehlikeli terör örgütü olarak kabul görmesinin doğru olduğunu vurgulayan Ebu Hilal, PYD'nin ortaya koyduğu vahşet, işgal ve tahribat kapasitesi itibarı ile IŞİD'den daha tehlikeli bir terör örgütü olduğunu ifade etti. Ebu Hilal, “Suriye halkı düşmanlarını iyi tanıyor ve onlarla savaşma azmini kaybetmeyecek” ifadelerini kullandı. (Yeni Şafak)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.