Öne Çıkanlar terör En iyi bulut santral Riemann Hipotezi BAL REKLAMLARI rus uçağı

Nusaybin'de sokağa çıkma yasağı 10'uncu günde

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 10'uncu güne girdi. Mahallelerde kazılan hendek ve kurulan barikatları kapatmaya devam eden güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri arasında zaman zaman çatışma çıkıyor.

Nusaybin İlçesi'nde 13 Kasım günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. İlçenin 11 mahallesinde halkın ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için dün geçici olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağı akşamdan itibaren yeniden uygulamaya konuldu.

Abdulkadir Paşa, Fırat, Yenişehir ve Dicle mahallelerinden dün gece hendekleri kapatmaya, barikatları da kaldırmak için çalışma yapan güvenlik güçleri ile teröristler arasında zaman zaman çatışma çıktı. Mahallelerde silah sesleri aralıklarla sabaha kadar sürdü.

Çatışmanın olmadığı bölgelerde ambulanslar hizmet vermeye devam ederken, bazı acil hastalar evlerinden alınarak Nusaybin Devlet Hastanesi acil servisine getirdi. Evde tedavi gören bazı hastalara da yine ambulanslar aracılığıyla ihtiyaç duydukları ilaçlar tedarik edilerek ulaştırıldı.

Evlerinde ekmeği biten bazı kadınlar, sokaktaki tandırlarda ekmek pişirdi. Evlerinde sıkılan genç ve çocuklar da evlerinin damına çıkarak, komşularıyla gelişmeleri değerlendirdi.

HDP Mardin Milletvekilleri Mithat Sancar, Erol Dora, Ali Atalan ve Gülser Yıldırım'ın Nusaybin'in içerisinden geçen İpek Yolu'nda perşembe günü başlattıkları açlık grevi ise 4'üncü gününde devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.