Öne Çıkanlar suriye türkiye edip yüksel hapis cezası fransa terörist

PKK'ya 2 metre karda operasyon


Tunceli'de güvenlik güçleri, kış üstlenmesine giren PKK'lı teröristlerin bulunduğu alanlarda yer yer 2 metreyi bulan kar kalınlığında nokta operasyonları düzenliyor.

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı ile 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı bünyesinde özel eğitimli ve profesyonel birliklerden oluşan güvenlik güçleri, il merkezi, Hozat ile Ovacık ilçelerinin dağlık alanları ve derin vadilerde kış üstlenmesine girdiğini belirlediği teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlar düzenliyor.

PKK'ya 2 metre karda nokta operasyonu:


2 metre karda operasyon

İl merkezi çevresindeki Çiçekli ve Rabat Vadisi ile Hozat ve Ovacık ilçelerindeki belirlenen noktalara sabahtan itibaren birlikler sevk edildi. Çetin kış koşulları ile kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu ve eksi 20 derecelere düşen hava sıcaklığında gerçekleştirilen operasyonlarda, teröristlerin saklandığı mağaralar tek tek aranıyor.


Helikopterler ateş altına aldı

Askerlerin yoğun kar nedeniyle karadan giremediği bölgelerde ise Kobra helikopterler de PKK'lıların bulunduğu alanları ateş altına alarak bombalıyor. Güvenlik güçleri operasyonlarda dedektör köpekler de kullanılırken, tuzaklanan patlayıcıların yerleri de tespit ediliyor.

TUNCELİ/DHA 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.