Öne Çıkanlar terör En iyi bulut santral rus uçağı Şırnak milletvekilleri İETT

Şanlıurfa'daki gazeteciler IŞİD teröristleri tarafından nasıl infazl edildi? Ayrıntılar belli oluyor!

IŞİD'in Urfa'da 2 gazeteciyi nasıl öldürdüğünün detayları yavaş yavaş ortaya çıkıyor! İddiaya göre, IŞİD'den kaçtığını iddia eden terör örgütüne mensup bir ajan gazetecileri kandırdı. Cinayetten önce iki teröristi daha evine alan ajan gazetecilerin infazını bu şekilde gerçekleştirdi. İddiaya göre cinayetten sonra da Suriye'ye geçip IŞİD birliklerine katıldı. Dün, Urfa'da kafasını kestiği gazetecilerin görüntülerini yayımlayan Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) bu eylemi nasıl yaptığına ilişkin ayrıntılar netleşiyor.

NBC News'den Richard Engel, Ben Plesser, Aggelos Petropoulos ve Ammar Cheikh Omar'ın haberine göre, "Rakka Sessizce Katlediliyor" isimli IŞİD muhalifi gruba üye olan Ibrahim Abdülkadir ve Fares Hammad, "IŞİD'den kaçan muhalif" kılığındaki bir IŞİD ajanı tarafından kandırıldı.

NBC'ye konuşan İbrahim'in kardeşi Ahmed, her şeyin bir buçuk ay önce Tlas Surur isimli bir tanıdıklarının Rakka'dan gelerek IŞİD'den kaçtığını söylemesiyle başladı.

Urfa'da İbrahim ile Fares'in oturduğu apartmana yakın bir daire kiralayan Tlas, ikilinin ve çevresinin yakınında yer almayı başardı.

Surur'un cinayetten hemen önce iki kişiyi daha dairesine aldığı belirtiliyor. NBC'ye konuşan Türk polis kaynakları, Surur'un cinayette parmağı olduğuna dair başka kanıtlar da elde edildiğini söyledi.

Surur'un cinayetten hemen sonra Suriye'ye geçerek IŞİD konrolündeki bölgeye ulaştığı tahmin ediliyor. NBC mülakatı sırasında, İbrahim'in kardeşi Ahmed'e Surur'dan mesaj geldi. Mesajda, "Kalbinizi kırmak için İbrahim'i öldürdük ve başka bir bıçakla sizin için de geleceğiz" yazıyordu.

NBC News, geçen sene de İbrahim'le mülakat yapmıştı. İbrahim o zamanlar da ölüm tehdidi aldığını ancak korkmadığını söylemişti.

Sol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.