Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

Sosyal medya ele verdi! Skandal ortaya çıktı
Avrupa Birliği mesleki eğetim programı olan Leonardo da Vinci Prgramı kapsamında üçü İzmir biri Diyarbakır olmak üzere 4 Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin 11. ile 12. sınıf öğrencileri iki haftalık yurt dışı eğitim için Almanya, Hollanda ile İsveç’e gönderildi.
Proje kapsamında MİG-MAG kaynağı ile kaynak dünyasındaki gelişmelerin eğitimi ve incelenmesi için iki haftalık yurt dışı eğitim sürecini tamamlayan öğrenciler sertifikalarını aldıktan sonra Türkiye’ye geri döndü.
Ancak proje kapsamında Berlin’e götürülen Diyarbakır Burhanettin Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin PKK’nın kontrolündeki derneklere götürüldüğü ortaya çıktı.
Öğrencilerin toplu halde PKK flamalarının önünde poz verdiği PKK bürosunun duvarları terörist başı Öcalan ile güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmalarda hayatını kaybeden teröristlerin fotoğraflarıyla dolu.
Büroda dikkat çeken bir ayrıntı ise öğrencilerin önünde hatıra fotoğrafı çektirdiği bir harita. 
Kürdistan yazılı haritanın içinde Türkiye’nin doğu ve güneydoğusunun da yer aldığı görülüyor.
Star’ın ulaştığı görüntülerde öğrencilerin Atatürk Hava Limamı’nda sigara içtikleri, Berlin’de de bol bol alkol alıp, alkol şişelerinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdikleri görüldü.



SORUŞTURMA AÇILDI
Skandal öğrencilerin çektirdikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşması üzerine gün yüzüne çıktı.
Okul müdürü Fethi Eroğlu ile öğretmenler hakkında soruşturma açıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce görevlendirilen müfettişler geziye katılan öğrenci ve öğretmenlerin bilgisine başvurdu. Müdür öğrencilerin bilgisi dışında PKK’nın derneklerine gittiğini iddia etti. Öğrenciler ise tek başlarına gittiklerini söyledi.
Müfettişler, kınama cezası verilmesi teklif edilen raporları milli eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı Remzi Kattaş’a sundu. Ancak iddiaya göre Eroğlu için istenilen kınama cezası teklifi de kaldırılarak skandalın üstü örtüldü.

BİR SKANDAL DAHA
Burhanettin Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki skandallar bununla da bitmiyor. Okulun 2014’te kayıplara karışan 2 öğrencisinin PKK’ya katıldığı öğrenildi.
Okulun bir diğer öğrencisi Süleyman Güzel de Sur’da çatışmalar devam ettiği dönemde Bağlar’da çıkan olaylarda öldürüldü.
İddiaya göre okul yönetimi Güzel’in cenaze törenine katılmaları için  öğrenci ve öğretmenleri organize etti.

ABİ PKK’YA KATILDI
Okulun Müdürü Fethi Eroğlu’nun ağabeyinin de PKK’ya katıldığı ortaya çıktı. Ağabeyinin 1993 yılında örgüte katıldığını kabul eden Eroğlu  gittiği günden beri kendisinden haber alamadıklarını söyledi.

HARÇLAR EKSİK ÖDENDİ İDDİASI
Bir diğer iddia yurt dışı gezilerinde öğretmenlerin yolluk ve harç ücretlerinin eksik ödendiği şeklinde. İddiaya göre, Almanya ve İtalya gezilerinde 280 bin, Romanya ve Polonya gezilerinde 70 bin euro yolluk ve iaşe bedeli alındı. Alınan paraların öğretmenlere eksik ödendiğinin iftira olduğunu savunan Eroğlu yaptıkları tüm harcamların kayıtlı olduğunu ve faturalandırıldığını söyledi.

MÜDÜR: GİTTİKLERİNİ BİLMİYORUM
Burhanettin Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fethi Eroğlu, Berlin’e  2014 Mart’ında  10 öğrenci ve 3 refakatçi öğretmen ile gittiklerini ancak öğrencilerin PKK’nın derneklerine kendisinden habersiz gittiklerini söyledi. Şubat 2016’daki soruşturmayla  olaydan haberdar olduğunu belirten Eroğlu, “Daha sonra öğrencilerle konuştuk. Bir akşam dört kişi bir ayara gelip oraya gitmişler. Bize otelin yanında tanıştıkları Türkiyeli birkaç kişiyle gittiklerini söylediler” dedi. Altı yıl içinde sadece iki öğrencilerinin PKK’ya katıldığını belirten Eroğlu, “Sanki bizim okuldan PKK’ya

STAR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nicola tesla 8 yıl önce

okulum vah okulum müdür kardeşi pkk lı kendi finansör birde iftira diyor