Öne Çıkanlar terör Şırnak milletvekilleri İETT flaş haber erdoğan

Son günlerde sosyal medyada yeni müfredat ve ders kitaplarından Atatürk'ün çıkarıldığı ve"Erkeğin okumuşu kadı, kadının okumuşu cadı olur." gibi ifadelerin yer aldığına dair paylaşımlar yapılıyor. Bu operasyonun başında ise Ayşe Arman yer alıyor

"KUTUPLAŞTIRMAK İÇİN GÜNDEMDE TUTUYORLAR"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, konuya ilişkin yapılan açıklamalarına rağmen iddiaların gündemde tutulmaya çalışıldığına dikkat çekti:

"Bugün söylüyorlar, yarın da, öbür gün de yine söyleyecek. Niye söyleyecek? İstiyorlar ki toplumu kutuplaştırsınlar. İstiyorlar ki toplumun önüne sis perdesi koysunlar.

"PROGRAMDA YER ALMAYAN KONUYU NASIL ÇIKARALIM"

Bir gazetede köşe yazarı 'Vardar Ovası'nı Atatürk çok severdi, bunu niye çıkardınız?' diyor. İnsaf. Aç bir oku programı da Vardar Ovası var mı yok mu gör, ondan sonra da yaz. Kimse ile kavga etmek için gelmedik ama derler ya 'Şeytan taşlamaktan tavafa fırsat bulamıyoruz' diye. İnan ki bunların doğru olmayan ibarelerini düzeltmekten bazen kendi işimize yoğunlaşmaktan vazgeçiyoruz."

"CADI" SÖZÜ KİTAPTA YOK

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş da TRT Haber canlı yayında ders kitaplarıyla ilgili yürütülen algı operasyonuyla ilgili açıklamalar yaptı. Durmuş, ilkokul 4. sınıf kitaplarının incelendiğini ve "Erkeğin okumuşu kadı, kadının okumuşu cadı olur." sözüyle ilgili yapılan iddiaların, kitapta olmadığını söyledi.

AYŞE ARMAN'IN UYDURMASI

Provokatif Hürriyet yazarı Ayşe Arman, "4. sınıf ders kitabında 'Erkeğin okumuşu kadı, kadının okumuşu cahil olur.' yazıyormuş" demişti. Ancak Arman'ın hiçbir delili yoktu.

PROF HABLEMİTOĞLU PAYLAŞTI

Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu da bunu "Yeni ve çağdaş Türkiye" yorumuyla sosyal medyada bir anda yayılmasına neden oldu. Kaynak sorulduğunda ise topu Ayşe Arman'a attı. 

Yılların şeriat geliyor algı çalışması müfredat ile devam ettiriliyor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.