Öne Çıkanlar TRT 1 Silvan Boğaziçi komplohaber dönerci ali usta

TSK'da ByLock temizliği!

Fethullahçı Terör Örgütü'nün kriptolu haberleşme kanalını kullandıkları belirlenen ve geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan TSK personelinden 106'ü bugün Organize Şube ve Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlükleri'nde işlemleri tamamlanması ardından adliyeye sevk edilmişti.

106 şüphelinin savcılık işlemleri soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılarından Gökalp Kökçü ve Mesut Erdinç Bayhan tarafından yapıldı.

Şüphelilerden 'silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklamaya sevk edildi. 3 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı istendi. Askerlerin tutuklamaya sevk edildiği savcılık yazısında, şüphelilerin çeşitli rütbelerde askeri personel oldukları, kendi kullanımları ya da yakınlarına ait telefon hatlarında Bylock uygulamasının indirildiğinin tespit edildiği, haklarında FETÖ/PDY terör örgütü üyeliğinden tutuklama kararı verilmesi gerektiği belirtildi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği 100 Şüpheli hakkında tutuklama kararı verirken toplam 6 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Şüphelilerin yurtdışına çıkışları yasaklandı.

Bilindiği gibi aynı suç kapsamında dün gözaltına alınan 61 şüphelinin Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorguları tamamlanmış, 60 ByLock'çu subay terör örgütü üyeliği suçlaması kapsamında tutuklanırken 1 şüpheli adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştı.


SABAH

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.