Öne Çıkanlar terör PKK En iyi bulut santral Kurtlar Vadisi Riemann Hipotezi

Ukrayna’da Gezilecek Yerlerin Haritası

Ukrayna’da Gezilecek Yerlerin Haritası
Ukrayna özellikle vizesiz ve ucuz olması sebebiyle son yıllarda Türkler tarafından oldukça sık ziyaret edilen ülkeler arasında yerini alıyor. Ukrayna’ya uçak biletleri için sık sık kampanyalar düzenleniyor. Türkiye’de Ukrayna’nın Odessa şehrine de direkt uçuşlar başlamıştır. Peki Ukrayna’da nereleri gezip görmeli?
Ukrayna Kharkiv
Renkli gece hayatı ve öğrenci kenti olması sebebiyle üniversitelerin açık olduğu dönemlerde Kharkiv (Harkov ya da Harkiv diye okunuyor) daha da hareketli oluyor. Türkiye’den direkt uçuşla 1,5 saatte uçakla ulaşım vardır. Hayat burada yazları tabiri caizse ölü gibidir. Gorky Park ise şehrin kalbinin attığı yerdir.


Ukrayna Kiev
İster Türkiye’den direkt olarak isterseniz de Kharkiv şehrinden trenle ulaşabileceğiniz Kiev, Ukrayna’nın başkentidir. Gezilecek yerleri ise en az 2 günde gezebilirsiniz. Mağaralar Manastırı,Golden Gate,Azize Sofya Katedrali, Özgürlük Meydanı (Kreşçatik Caddesi) gibi yerler gezilip görülecek yerlerin başında gelir. Şehir Dinyeper Nehri’nin kenarına konumlanmıştır. Buraya kadar gelmişken Belarus Minsk şehrine otobüsle ya da trenle de ulaşabilirsiniz.
Ukrayna Lviv
Renkli sokakları ve sürekli olarak hareketli olan şovlarla sizleri karşılayan Lviv şehri yaşayan tarih gibi ayakta durmayı başarmıştır. İnsanlar sokaklarda gezerken Lviv Opera Meydanı’ndaki gösterileri bekliyorlar. Eğer buralara kadar gidiyorsanız zaten ayaklarınız siz istemeden de olsa Rynok Square’a sizi götürecektir. Şehri tepeden izlemek isterseniz Lviv Yüksek Kalesi’ni de ziyaret etmelisiniz.


Ukrayna Odessa
Yaz tatili sevenler için deniz,kum ve güneş 3’lüsü için biçilmiş kaftandır. Potemkin Merdivenleri ise şehrin simgesi haline gelmiştir.
Ukrayna Para Birimi
Ukrayna parası Grivna’dır. 1 TL yaklaşık olarak Ukrayna’nın parasının 7 katıdır. Bizde dolar ne ise Ukrayna’da da grivna o şekilde olarak düşünün.



Ukrayna Gezi Rotası
Ukrayna haritasına şöyle bir baktığınız zaman rota için şu yol izlenmelidir. Kharkiv – Kiev – Lviv ve Odessa. Bu rotayı takip etmek için Ukrayna’ya uçak biletinizi Kharkiv şehrinden alıp Odessa şehrinden Türkiye’ye dönüş yapmanızı tavsiye ediyoruz.
Vizesiz ülkeler listesinde yer alan Ukrayna hem ucuz hem de Türkiye’ye çok yakındır. Aradığınız eğlence ve gece hayatı ise buradadır. Gidin gezin görün ve keşfedin!
https://cilgingezgin.com/
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.