Öne Çıkanlar terör En iyi bulut santral Riemann Hipotezi BAL REKLAMLARI rus uçağı

109 BlackHawk (Kara Şahin) Türkiye’de üretilecek
Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile Skorsky arasındaki ‘Genel Maksat Helikopter Projesi’ kapsamında 109 BlackHawk'ın(Kara Şahin) Türkiye’de üretileceği açıklandı. Anlaşma kapsamında TUSAŞ, ASELSAN, TEI ve ALP Havacılık A.Ş. dışındaki yerli firmalara da iş payı verilecek. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ABD programı kapsamında Skorsky’i ziyaret etti. Burada fabrikayı gezen Işık, incelemeler yaptı. Işık şunları söyledi; “Skorsky ilk defa bu projeyle uluslararası satışlarda Türk sanayisi iş payı çerçevesinde, Türkiye’deki yerli sanayi kabiliyetlerini kullanma taahhüdü verdi” açıklamasını yaptı. 

IŞIK SKORSKY’Yİ İNCELEDİ

Işık, incelemelerinin ardından yaptığı açıklmada firmanın Türkiye ile ilgili çok ciddi bir işbirliği yaptığını söyledi.

Işık, şunları da belirtti; “Skorsky ilk defa bu projeyle uluslararası satışlarda Türk sanayisi iş payı çerçevesinde, Türkiye’deki yerli sanayi kabiliyetlerini kullanma taahhüdü verdi” 

PARÇALAR ANKARA’DAN

Bakan Işık sözlerini şöyle sürdürdü; “Fabrikadaki incelemelerimizde gördüğümüz tablo bizi gururlandırdı. Skorsky’nin en kritik parçalarının Ankara ve Eskişehir’de üretildiğini görmekten ve Türkiye ile güçlü bir işbirliği yapmış olmasından dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. İstiyoruz ki daha çok Türk firma onlara mal üretip satabilsin” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.