Öne Çıkanlar terör En iyi bulut santral rus uçağı Şırnak milletvekilleri İETT

3 milyon zehirli oyuncak yakalandı!
İstanbul'da bir depoya düzenlenen operasyonda değeri 15 milyon lira olan tam 3 milyon adet oyuncak bulundu. Çin'den kaçak yollarla ülkeye sokulan oyuncakların kanserojen madde içerebileceği şüphesi var. Oyuncaklardan örnekler laboratuvara gönderildi. Bu oyuncaklardan daha önce piyasa sürülen var mı o da inceleniyor.



Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, alınan ihbar üzerine, Saadetdere Mahallesi'ndeki bir depoya baskın düzenledi. Operasyonda, Çin'den yasa dışı yollarla getirildiği öne sürülen ve yaklaşık 15 milyon lira piyasa değeri olan 3 milyon adet oyuncak ele geçirildi.



Söz konusu oyuncakları muhafaza altına alan polis ekipleri, deponun sahibi olduğu tespit edilen bir kişiyi gözaltına aldı.



Ele geçirilen oyuncakların çocukların sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek bazı kimyasal maddelerden yapılmış olabileceği ihtimali göz önünde bulundurulurken, kesin sonucun yapılacak testler sonrası ortaya çıkacağı bildirildi.

Kaynak:CNNTÜRK

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.