Öne Çıkanlar fenerbahçe ahmet davutoğlu İstanbul rusya çatışma

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün önce katıldıkları bir televizyon programında, darbeyi önceden bildiği belli olan gazeteci yazar Ahmet Altan ile kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan, tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Savcı Can Tuncay, Altan kardeşleri, "darbeye teşebbüs etmek, FETÖ'ye yardım yataklık ve FETÖ'nün propagandasını yapmak" suçlarından tutuklanması istemiyle nöbetçi İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

MEHMET ALTAN TUTUKLANDI, AĞABEYİ SERBEST



(Mehmet Altan)

Nöbetçi hakimlik, Mehmet Altan'ın, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme ve terör örgütüne üye olmak" suçlarından tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme, Ahmet Altan'ın ise "haftada bir gün evine en yakın güvenlik birimine imza verme" ve "yurt dışına çıkış yasağı" zorunluluğundan oluşan adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti.


ÖMRÜM DARBELERE KARŞI OLMAKLA GEÇTİ

Ahmet Altan'ın, mahkeme sorgusu sırasında hakime, "Benim hayatım darbelere karşı mücadeleyle geçti" dediği duyuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.