Öne Çıkanlar TRT 1 Silvan Boğaziçi komplohaber dönerci ali usta

Alman basını Merkel'e yüklendi

Deniz Yücel'in serbest bırakılmasının ardından Alman basını kuşkularını dile getirdi. Türkiye'nin karşılığında bir şey almadan Yücel'i bırakmayacağını söyleyen Almanlar, "umarız orantısız bir bedel ödememiştiriz" açıklamasını yapıyor...

Reutlinger General-Anzeiger Yücel'in tahliyesinin ardında bir anlaşma olduğu görüşünü dile getiriyor:

"Mahkeme bir yandan, 4 ilâ 18 yıl arasında hapis cezası talebinde bulunan iddianameyi kabul edip, diğer yandan Yücel'in ülkeyi terk etmesine izin veriyorsa bunun hukuk devleti ilkeleri ile bir ilgisi olamaz. Demek ki bir anlaşma yapıldı. Nitekim diğer gazetecilerin benzer suçlamalarla hâlâ tutuklu bulunması bu durumu gözler önüne seriyor."

Münchner Merkur iftiralarla dolu makalede Merkel'e de gönderme yapıyor ve Yücel'in özgürlüğü karşılığında orantısız bir bedel ödenmemiş olmasını umut ediyor:

"Yücel tutukluluğu sırasında kötü bir dönem geçirdi ama buna rağmen onurunu korudu. Özgürlüğü karşılığında Ankara'ya silah verilmesini istemedi. Buna rağmen onun tahliyesi başkaları için kötü bir haber anlamına geliyor. Başbakan Merkel ve onun görevine yeniden seçilme mücadelesi veren Dışişleri Bakanı Gabriel şu an her türlü başarıya müteşekkirler. Şimdi umut edilen her ikisinin Yücel‘in özgürlüğü karşılığında orantısız büyük bir bedel ödememiş olmalarıdır."  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.