Öne Çıkanlar tuba hezer trafik komplohaber özel harekat fuat avni

Almanya'dan Adil Öksüz adımı
Almanya Şansölyesi Angela Merkel, alınan kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bizzat iletti. Almanya genelinde Adil Öksüz'ün aranmaya başladığını söyledi.

ERDOĞAN - MERKEL İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ


Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Merkel arasında dün bir telefon görüşmesi gerçekleşmişti. İkili ilişkiler ve Suriye ekseninde bölgesel gelişmelerin masaya yatırıldığı açıklanmıştı.   Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye, Rusya ve İran'ın katılımıyla 22 Kasım'da gerçekleşen Soçi zirvesi hakkında Merkel ile bilgi paylaşımında bulundu. 

MÜLTECİLER KONUSU MASAYA YATIRILDI

Görüşmede mülteciler konusuna da değinildi.Merkel, Suriyeli mültecilerle ilgili Türkiye’ye taahhüt edilen AB yardımlarının ulaştırılmasının hızlandırılması için çalışacağını söyledi.


TERÖRLE MÜCADELE


Erdoğan görüşme sırasında başta PKK olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelede iş birliğinin önemine işaret etti. İki lider, Almanya'da hükümeti kurma çalışmalarının neticelenmesinin ardından, üst düzey ikili temasları hızlandırmak  ivme kazandırılması konusunda mutabık kaldıkları belirtildi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.