Öne Çıkanlar terör En iyi bulut santral rus uçağı Şırnak milletvekilleri İETT

50 yaşındaki BBC çalışanı İngiliz Jacky Sutton’ın Atatürk havalimanındaki sır ölümüyle ilgili komplo teorileri de gündeme getirilmeye başlandı. Arkadaşları Sutton’ın intihar etmediğini, öldürüldüğünü ileri sürdü.

İngiliz gazetecinin eski arkadaşı olan Hiwa Osman, Sutton’ın çok daha zorlu ortamlarda yaşadığını intihar etmesinin hiçbir nedeni olmadığını söyledi.

Avustralya Ulusal Üniversitesi'den Christian Bleuer ise akademisyen havasını bozmamak için önce komplo teorilerine inanmadığını söyledi sonra da komplo teorisi üretti. “Türkler Atatürk Havalimanın’daki bir güvenlik kamerasının çalışmadığını söylüyorsa ortada bir cinayet vardır” dedi.

IŞİD şüphesi

Sutton’ın BBC adına Irak’ta görev yaparken IŞİD tarafından öldürülmekten korktuğu ileri sürüldü. İngiliz gazetecinin İstanbul aktarmalı olarak tekrar Irak’a gittiği ortaya çıktı.

AJANLIKLA SUÇLANDI

İngiliz gazetecinin 90’lı yıllarda 5 yıl Eritre’de görev yaptığı ve ajanlık suçlamasıyla ülkeden sınır dışı edildiği açıklandı. Sutton’ın bu olaydan sonra psikolojik travma yaşadığı öğrenildi.

NEDEN ÖLDÜ?

Sutton’ı yakından tanıyanlar 50 yaşındaki gazetecinin IŞİD tarafından infaz edilmiş olabileceğini belirtilirken, diğer taraftan da Irak’ta görev yapmak istemeyen Sutton’ın bir kez daha geçirdiği psikolojik travma sonucu intihar etmiş olabileceği ileri sürülüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.