Öne Çıkanlar terör Şırnak milletvekilleri flaş haber erdoğan haber botu

Bombalı mikrodalga fırınla katliam planı

İstanbul Bayrampaşa’daki bir alışveriş merkezinde geçtiğimiz cumartesi akşamı bir Otomobil ile motosiklete yükledikleri bomba ve bomba düzeneklerinin yanı sıra canlı bomba yelekleri ve silahlarla yakalanan ikisi kadın, dört DEAŞ’li teröristin asıl hedefinin cumhuriyet bayramı etkinlikleri olduğu öğrenildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin komplike bir saldırı planladığı polis tarafından tespit edilirken, saldırı planlarının ise geçtiğimiz hafta İstanbulgenelinde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan örgüt üyelerinden elde edinilen bilgiler ışığında ortaya çıkarıldığı belirtildi. AVM içerisine park ettikleri otomobil ve motosikletlerinden 63 adet bomba ve bomba düzeneği ele geçirilen teröristlerin, içerisine bomba yerleştirdikleri dört mikrodalga fırını da AVM’nin emanetine bıraktıkları ortaya çıktı.

4 bomba yeleği

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, geçtiğimiz Cumartesi günü Bayramapaşa’daki bir AVM’de son yılların en önemli operasyonlarından birisini düzenledi. Takibe alınan bir otomobilden inen terör örgütü DAEŞ üyesi dört şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden biri kaçmak isterken bacağından vurularak etkisiz hale getirildi. Otomobilde ve şüphelilere ait bir motosiklette yapılan aramalarda, uzaktan kumanda düzeneği ile aktif hale gelen patlayıcılar 67 bomba, çok sayıda patlayıcı malzeme, iki silah, bombaların etkisini artırmak için hazırlanmış, çivi ve bilye dolu paketler ve dört canlı bomba yeleği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler VatanCaddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, AVM’nin kamera görüntülerini inceleyen ekipler, şüphelilerin AVM’deki emanet bölümüne dört kutu bıraktığını tespit etti.

Kana bulayacaklardı

Emanet bölümündeki kutuları inceleyen TEM ekipleri, kutuların içerisinde mikrodalga fırınlar bulunduğunu belirledi. Fırınları inceleyen ekipler fırınların uzaktan kumanda düzenekli plastik patlayıcı bombalarla dolu olduğunu tespit etti. Bomba uzman ekipleri tarafından düzenekleri etkisiz hale getirilen fırınları teröristlerin AVM’deki bir firmadan satın aldıklarını söyleyerek “Arızalı çıktı” diyerek AVM’ye geri götürüp emanete bıraktıkları öğrenildi.

Ele geçirilen 67 bomba, bombalı 4 mikrodalga fırın, canlı bomba yelekleri ve bomba düzenekli araçlar, saldırının tahmin edilenden daha komplike planlandığını ortaya koydu. Polisin değerlendirmesine göre, teröristler önce Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında AVM’deki fırınları patlatacaktı. Daha sonra ise bomba yüklü otomobil ve motosiklet uzaktan kumanda ile infilak ettirilecek ardından canlı bomba yeleği giyen teröristler metroya binerek Vatan Caddesi’ndeki kutlamaları hedef alacaktı. Polisin, engellediği cehennem saldırısı planının önüne ise geçen hafta düzenlenen bir operasyon sayesinde geçtiği öğrenildi. TEM Polisi, 29 Ekimöncesinde DAEŞ’e karşı çalışmalarını yoğunlaştırdı. Geçtiğimiz hafta düzenlenen bir operasyonda dört DAEŞ üyesi ve 48 yabancı terörist (YTS) gözaltına alındı. O şüphelilerden, terör eylemi hazırlığındaki teröristler belirlendi.

Polis şüphelilerden Mücahit Ş. Sezgen P. Can Y. ve Hatice Y.’nin peşine düşünce, takip edildiklerinden şüphelenen dört DAEŞ’li Arnavutköy ve Esenyurt’taki bomba düzenekleri hazırladıkları evleri ateşe vermişti.

Basıncı artırmak için silikon kullanmışlar

Şüphelilerin önce yangın çıkarıp sonra patlatmaya çalıştığı Esenyurt’taki hücre evinde dört mutfak tüpü, iki bidon kimyasal madde, iki bidon benzin, yüklü miktarda amonyum nitrat, demir bilye ve bomba düzeneği bulunduğu öğrenildi. Aynı şekilde yakılıp patlatılmaya çalışılan Arnavutköy’deki evde 25 mutfak tüpü, iki bidon kimyasal madde, iki bidon benzin, yüklü miktarda amonyum nitrat ve demir bilye ile bomba düzeneği ele geçirildiği bildirildi. Şüphelilerin bombalı aracı hazırladıktan sonra gelen talimat üzerine, kaldıkları evi terk ettikleri ve düzenek kurarak, yangın ve sonrasında meydana gelecek patlamayla delilleri ortadan kaldırmaya çalıştıkları tespit edildi. Şüphelilerin bombaların patlatılması sırasında şiddeti artırmak için evdeki boşlukları silikonla kapattığı ve pudra şekeri döktüğü belirlendi. 

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.