Öne Çıkanlar terör En iyi bulut santral Şırnak milletvekilleri İETT flaş haber

Darbe başarısız olunca taraf değiştirdi ama...
Darbe girişimi sırasında İstanbul Moda'da Korgeneral Mehmet Şanver'in düğününe katılan, Hava Teknik Okulu Komutanı Tümgeneral Ahmet Cural'ın darbe girişimi başarısız olunca saf değiştirmeye çalıştığı ortaya çıktı.

Dönemin İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın iddianameye giren ifadesine göre, Cural önce, darbe girişimi sırasında kendisini cep telefonundan arayan Uzunkaya'ya, diğer generallerle birlikteyken kendilerini bir grup askerin derdest ettiğini, ancak daha sonra kendisini bıraktıklarını söyledi.

'SENDEN HUYLANDIM PAŞAM'

Bu duruma şaşıran Uzunkaya da, "Neden onları götürdüler de seni bıraktılar. Araçta yer mi yoktu?. Senden huylandım paşam" dedi. İlerleyen saatlerde darbe girişimi başarısız olunca Tümgeneral Cural, bu kez eşinden Uzunkaya'ya mesaj atmasını istedi. Cural'ın eşi de Uzunkaya'ya, "Eşimi diğer generallerle birlikte götürdüler" diye yazdı. Ancak güvenlik kamerası görüntülerinde diğer paşalar kelepçelenirken, Cural'ın elini kolunu sallayarak dolaştığı tespit edildi.
Darbe gerçekleşseydi, Ahmet Cural Hava Teknik Okullar Komutanlığı görevine devam edecek ve Enerji Bakanlığı'nda da müsteşar da olacaktı.

SABAH

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.