Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Diyette 80/20 kuralı

        Diyet denildiğinde insanın aklına ilk gelen şey kısıtlamalar ve yasaklar gelmektedir. Ama 80/20 kuralı sayesinde sevdiğiniz yemeklerden, yiyeceklerden tamamıyla bırakmanıza gerek kalmayacak. Deyim yerindeyse kaçamak kaçamak yemek yemeniz gerek kalmayacak. Bir beslenme programı düşünün neredeyse en ince ayrıntıyı düşünerek , matematiksel bir hesaplamalar yaparak günlerinizi, öğünlerinizi bölüyorsunuz ve her şeyi buna bağlı olarak planlıyorsunuz. Üstelik böyle bir planda her besinlerden bahsederken asla ben bunu yiyemem demeyeceksiniz. Yani sevdiğiniz yemekler , sevdiğiniz tatlılar kısacası yemek istediğiniz her şey 80/20 kuralı ile artık uzak durmanız gerekmiyor. Düşünmesi bile şahane değil mi ?  emayestetik.com adresinde sizlere özel diyet programları için lütfen sitemize tıklayınız.

Şöyle ki yediğiniz içtiğiniz her şeyin %80’ini sağlıklı besinleri seçiyorsunuz. Yani gün içerisinde almanız gereken kalorisi in yüzde 80’ini sağlıklı besinlerden kalan yüzde 20’ini ise kaçamak olarak adlandırdığımız sevdiğiniz besinlere, içeceklere yer veriyorsunuz. 80/20 kuralına göre yüzde 80’lik kısma şekerli, çok fazla yağlı ve yüksek miktarda glüten içeren yiyeceklere yer vermelisiniz. Meyve ve sebzelere ,ızgarada pişmiş etlere ve diğer aklımıza gelen bir çok sağlıklı besinlere yer vermelisiniz. 80/20 hiç şüphesiz en güzel tarafı sağlam bir diyet çeşidi olmasıdır. Günlük hayatta pek çok konuyla ilgilenirken hayatın işin stresi derken sağlıklı beslenmek hiçte kolay olmuyor. Bazen bir tatlıya bazen asitli içecekle kaçamak yapmak oldukça doğal bir şey. Ama diyet esnasında bu tip kaçamaklar önce motivasyonun bozulmasına sonra diyetten tamamen ayrılmaya yol açıyor.

 Bu kural size her gün aynı şekilde beslenmeye zorlamayacak ve azıcık kaçamaklara izin vererek bu duruma engel olmuş oluyor. 80/20 kuralının daha çok beslenmenizi dengede tutmaya yaradığını söyleyebiliriz. Eğer istediğiniz size ideal olan kilonuza ulaşabilmek için uzunca bir yolunuz varsa daha sağlam diyetler yapmak isteyebilirsiniz. 
Çünkü bu kuralın kilo kaybı için o kadar çok büyük etkisi bulunmamaktadır. Ama oldukça dengesiz ve sağlıksız beslenen biri iseniz bu kural size hem sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandıracak hem de kilo verdirecektir. Eğer bu kuralı uygulamak istiyorsanız yapacağınız ilk şey günde kaç öğün beslendiğinizdir. Eğer ki günde beş öğününüz varsa bunun bir öğününde daha özgür olabilirsiniz. Diğer diyet çeşitlerine göre daha özgür bir beslenme programı barındırıyor olması, bu kuralın porsiyon kontrolü olmadığı anlamını taşımıyor. Yani öğünlerinizde sevdiğiniz besinlere yer verdiğinizde bu besinlerin miktarlarına dikkat etmelisiniz. 

Bu kuralın %20’lik kısmına hoşlandığınız yiyecekler çikolata , çikolatalı bisküviler ve aşırı yağlı yiyecekler yer almamalıdır. Nadiren de olsa bu kuralın dışına çıksanız bile kalori kontrolünü elinizde tutmalısınız. %80’lik kısmı için ise eğer tükettiğimiz besinlerde günlük almanız gereken kaloriyi dolduramadığınız zaman “ hâlâ kalori alma imkanım var diyerek” zararlı besinlere yönelmemelisiniz. Böyle bir durum olursa eğer çikolata , cips yerine fırınlanmış patates gibi gıdalar tüketmelisiniz. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.