Öne Çıkanlar terör En iyi bulut santral Riemann Hipotezi BAL REKLAMLARI türk olmak

Etiket - Egen.com.tr

Etiket, ürünün amacını, özelliğini, kullanım biçimlerini ve ağırlığını, markasını ve tüketiciyi bilgilendiren çeşitli bilgileri içeren bir baskı ürünüdür. Etiketler sayesinde çeşitli ürünlerin son kullanma tarihini ve kullanım talimatlarını öğrenmek oldukça basittir. Aynı zamanda gelişen baskı teknolojisi sayesinde ürünler markaların reklamını göstermek amacıyla da kullanılmaktadır. Etiketler, cam, ahşap, plastik, ya da metal ürünlerin üzerinde boy göstermektedir. Bu etiketler yazıcı makineler ile çıkartılarak yapışkan arka yüzeyleri sayesinde ürün üzerine kolaylıkla yapıştırılabilmektedir.

Etiket Çeşitleri

Etiketler, özellikle görselliğin ön plana çıktığı ve reklamların daha farklı alanlara kaydığı son dönemde birçok sektör ve marka tarafından kullanılmaktadır. Aynı zamanda bu etiketler oldukça farklılık göstermekte ve birçok kategoride sınıflanabilmektedir. Pazarlama, satış ve imalat gibi farklı birimlerde etiketler yaygın olarak kullanılmaktadır. Etiketler; ürün, fiyat, uyarı, barkod, logo ve marka, yıkama talimatı gibi çeşitli amaçlarla kullanılabilmektedir. Etiketin malzemesi de kullanım alanına göre farklılık göstermektedir. Etiketler; kâğıt, plastik bazlı ve kumaş ham maddelerinden yapılmaktadır.

Etiketler kullanım alanlarına göre farklı malzemelerden üretilebilmektedir. Dayanıklı olan etiketler ile kullanım ömrü az olan etiketler çeşitli alanlarda tercih edilmektedir. Etiketler başlıca baskılı ve baskısız olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Markalar genellikle baskılı etiketleri kullanmaktadır. Baskısız etiketlere barkodlar basılmaktadır. Baskılı etiketler her markaya özgü olarak üretilebilmekte ve birçok görsel unsur içermektedir. Genellikle kâğıt bazlı etiketler ürünlerin üzerinde boy göstermektedir. Bu ürünler diğer etiket türlerine göre daha düşük maliyetlidir ve kullanım ömürleri de kısadır. Dış etkenlerden kolaylıkla etkilenmektedir. En fazla kullanılan kâğıt etiket türü kuşe etiketlerdir. Kuşe etiketler termal transfer yöntemi ile üretilmekte olup kalıcılığı diğer kâğıt etiketlere göre daha uzun sürelidir. Etiket yazıcıları ile ucuz maliyetli olarak seri bir şekilde üretilebilmektedir.

Egen Barkod Etiket San.Tic.Ltd.Sti.

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi, Atatürk Bulvarı 13.Cadde,

Mutfakcılar MUTSAN Başakşehir Mahallesi Sanayi İstanbul TR,

İkitelli Cd No:24 D:Sitesi 10.Blok, 34306 Başakşehir

TEL: 02126591515

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.