Öne Çıkanlar terör PKK En iyi bulut santral Kurtlar Vadisi Riemann Hipotezi

Fatih, gemileri neden karadan yürüttü! İşte gerçek
Türk tarihinin en ilginç olaylarından biri olarak tanımlanan İstanbul'un Fethinde Fatih Sultan Mehmet gemileri karadan yürüttü. 
Bir çok kez tartışma konusu olan ve son olarak gemilerin karadan yürütüldüğü güzergah belirlenerek kanıtlanan bu olayın asıl nedeni aslında gemilere engel olan zincirler değildi. Asıl neden Şeyhülislâm'ın fetvayı vermemesiydi.

"ŞOK ŞAŞIRACAKSINIZ"

Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan bugünkü yazısında Fatih Sultan Mehmet'in gemileri karadan yürütmesinin asıl sebebini yazdı.
İşte Kaplan'ın yazısındaki o bölüm;

ŞEYHÜLİSLÂM, SİVİLLERİN VURULMASINA İZİN VERMEDİ, FATİH'E, “BAŞKA BİR YOL BUL!” DEDİ!

Tarihimizin kilit hâdişlerinden birinin nasıl gerçekleştiğini bilmeden yaşıyoruz! Onun için de yaşamıyoruz aslında, yaşadığımızı sanıyoruz! Esen rüzgârlara göre oraya buraya savrulup duruyoruz yalnızca! Ürpertici gerçekten!

Bu yazıda, Fatih'in gemileri niçin karadan yürüttüğünü açıklayacağım ve şok olacaksınız!

Bugüne kadar bilinemeyen bu tarihî gerçeği öğrenince, nasıl bir medeniyetin çocukları olduğumuzu farkedecek ve dünyaya bambaşka bir gözle bakacaksınız:

İstanbul'un fethi, surlar dövülürse, gerçekleşebilecekti. Ama önemli bir sorun, hayatî bir engel vardı: Surlarda yoğun bir sivil nüfus yaşıyordu.

Şeyhülislam, fetvayı vermedi Sultan Mehmed'e: “Bu surları dövemezsin! Masum sivilleri öldüremezsin! Başta bir yol bul!” dedi. Fatih, gemileri, karadan yürütme fikrini işte bundan sonra geliştirdi.

Osmanlı bu, işte!

İSTANBUL FETHEDİLMESEYDİ, İSLÂM TARİHTEN “ÇEKİLEBİLİRDİ”!

O yüzden Osmanlı, anlaşılamamış ve aşılamamıştır; anlaşılamadığı için de aşılamadığı da anlaşılamamıştır.

Yazının başında da dikkat çektiğim gibi, İstanbul'un fethi bizim için hayat-memat meselesiydi. İslâm medeniyetinin 13. ve 14. yüzyıllarda yaşadığı birinci büyük medeniyet krizi, nihâî olarak İstanbul'un fethiyle aşılabilmişti.

Eğer İstanbul, fethedilememiş olsaydı, İslâm “tarihten çekilebilirdi”.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vural 8 yıl önce

istanbul fethedilmese islam tarihten çekilebilirdi de ne demek.Allah katında tek din islam dır.Allah kendi dinini korumaz mı?Saçmalıgın daniskası bu ifadeler en hafif tabirle

Avatar
SERDAR 8 yıl önce

KAYNAK NE? ...İSLAMA DİL UZATMAKTA NE OLUYOR..

Avatar
yusuf 8 yıl önce

Istanbulun fethedilecegini mujdelemis efendimiz,ALLAH. da dinini korumasi altina aldim demis ne sacma bi yorum bu, surlarda siviler varmis diye karadan gemi yurutmek ne alaka,topkapida 200 metre sur dovulerek yikildi ordan girildi ,biraz oturakli atsin yorumcu

Avatar
sancak 8 yıl önce

Yıgıt bulut sende yanlış kişilere takılmaya basladın haberin olsun guvenilirligin gittikçe azalıyor insanların gözünde bu haberi yayınlaman bile aptallık