Öne Çıkanlar terör PKK En iyi bulut santral Kurtlar Vadisi Riemann Hipotezi

Güneş enerjisinde devrim gibi gelişme yaşandı

Solarkol Enerji Genel Müdürü Ertuğran, "Tamamen yerli sermaye ve milli teknolojiyle Türkiye'nin ilk yerli güneş enerjisi invertörünün üretimine Ankara'daki fabrikamızda başladık" açıklamasında bulundu.
 

Koloğlu Holding'e bağlı Solarkol Enerji Genel Müdürü Kemal Ertuğran sektörle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ertuğran yüzde 85 yerlilik oranına sahip ilk yerli solar invertörün üretimine başladıklarını söyledi. Amaçlarının ise  Türkiye'nin enerji teknolojilerinde dışa bağımlılığını azaltmak olduğunu belirtti. 

Türkiye'nin güneş enerjisinde Avrupa'nın en yüksek potansiyele sahip ülkesi olduğunu belirten Ertuğran güneş enerjisinin Türkiye'nin mevcut kurulu gücünün yaklaşık yüzde 7'sini oluşturduğunun altını çizdi. 

Ertuğran'a göre güneş enerjisi gaz ithalatını azalttığında önümüzdeki dönemlerde birçok yatırımcının dikkatini çekecek. Yenilebilir enerji teknolojilerinin yerli olarak üretilmesi cari açığı azaltan bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Güneş enerjisine yapılacak olan yatırımlar sadece cari açığı kapatmakla kalmayacak ayrıca istihdama ve ihracata olan katkıyı da artıracaktır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.