Öne Çıkanlar komplohaber sms api kullanımı tuba hezer gün zileli Jean Claude Juncker

IŞİD'e eleman kazandıran zanlı: 3 kez araç değiştirdim beni nasıl buldunuz - Adana haberleri

Adanada terör örgütü IŞİD'e eleman kazandırmaya çalıştığı iddiası ile gözaltına alınan 32 yaşındaki İsmail Çiftçi, adliyeye sevk edildi. Güvenlik güçlerinin takibinden kurtulmak için sürekli yer değiştiren zanlının, yakalandıktan sonra, "Takipten kurtulmak için 3 kez araç değiştirdim, nasıl buldunuz anlamadım" dediği öğrenildi.

İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerine bağlı ekipler, merkez Seyhan İlçesi'nde bir otelde kalan Endonezyalı kadınların IŞİD terör örgütüne katılmak için hareket ettiklerini belirledi. Otelden ayrılıp, kendilerini Suriye'ye götürecek olan İsmail Çiftçi ile buluşmaya giden 6 kadın, ekiplerce yakalandı. Kadınlar sınır dışı edilmek üzere Adana Valiliği Göçmen Bürosu'na teslim edilirken, İsmail Çiftçi ise sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Örgütün yurt dışı sorumluları ile internet üzerinden haberleştiği öğrenilen İsmail Çiftçi'nin şifreli olarak gelen mesajlar doğrultusunda hareket ettiği belirlendi. Çiftçi'nin, Suriye'ye gitmek isteyen kadınlarla buluşup sınıra kadar eşlik ettiği kaydedildi.

'3 ARAÇ DEĞİŞTİRDİM NASIL BULDUNUZ'

Gözaltına alındıktan sonra emniyette sorgulanan Çiftçi'nin, polisin takip etme ihtimaline karşı sürekli yer değiştirdiğini söyleyerek, "Kadınlarla buluşmaya giderken bile 3 kez araç değiştirdim. Beni nasıl buldunuz" diye ifade verdiği öğrenildi.
İsmail Çiftçi, Adana Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.