Öne Çıkanlar komplohaber sms api kullanımı tuba hezer ismailağa cemaati çökme

ISO 27001 Belgesi

ISO 27001 Belgesi
ISO 27001 belgesi; teknolojik ilerlemelerin yaşandığı dünyamızda işletmeler açısından bir gereklilik olarak karşımıza çıkar. Özellikle know-how ve müşteri bilgilerinin sızması durumunda büyük kayıplar yaşaması muhtemel işletmelerin daha yoğun bir şekilde ihtiyaç duyduğu söz konusu belge sadece işletmeler için değil bilgileri işletmede saklı tutulan müşteriler için de oldukça önemli bir konudur. Genel anlamda bilgi güvenliğinin sağlanması, bilgilerin aktarılması sırasında bilgilerin başkalarınca çalınmasının önlenmesi ve daha pek çok uygulamayı içeren ISO 27001 belgesi işletmelerin en mahrem bilgilerinin korunmasını taahhüt eden sisteme sahip işletmelere verilir. Üretim tekniklerinde Pazar araştırması yollarına, müşteri portföyünden çalışanların bilgilerine kadar hemen her detayın bu belge sayesinde güvende tutulduğu dikkate alındığında ISO 27001 belgesinin önemi daha açık bir şekilde ortaya çıkar.

ISO 27001 Belgesi Neden Önem Kazandı?
İnternet her an yeni bir gelişme neticesinde insan hayatını değiştirmeye devam ederken bu gelişmeler kötü niyetli pek çok kimsenin de daha büyük imkanlarla dolandırıcılık ve sanal hırsızlık yapmasına imkân tanır. Bu anlamda teknoloji sadece iyi yönde değil kötü yönde de ilerleyerek insanları ve işletmeleri tehdit eder. İşte işletmelerin kendilerini tehdit altına hissettikleri bu noktada devreye giren iso 27001 belgesi her türlü güvenlik önleminin uluslararası standartlar çerçevesinde kontrol altına alınmasını sağlarken şirket geleceğini tehlikeye sokacak eylemlere karşı firmaları korur.

ISO 27001 Belgesi Nasıl Alınır?
ISO belgeleri bir uluslararası standartlar organizasyonu olan ISO tarafından belirlenen şartlara uyumu ifade eder. Bu anlamda ISO 27001 belgesinin almak birtakım düzenlemeler ve uygulamaları gerektirir. Bilgi güvenliğini sağlamak ve kendini garanti altına almak isteyen firmalar henüz kuruluş aşamasındayken bu belgeyle ilgili niyetlerini belli ederek bir danışmanlık firması ile iş birliği imkanlarını görüşebilir. Bu yolla tecrübe sahibi kimselerden faydalanabilen işletme; iç yapısında var olan eksiklikleri gidererek belgeye sahip olma yolunda adım atar. Bütün uygulamalar hızlı ve sorunsuz bir şekilde tamamlandıktan sonra ise belge alınır. Ancak belge alma sürecinden sonra belgenin gerekli standarda uygunluğunun korunması için güncellemeler ve iyileştirmeler danışmanlık şirketi 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.