Öne Çıkanlar terör En iyi bulut santral Şırnak milletvekilleri İETT flaş haber

7 Haziran Genel Seçimleri'nden hemen önce HDP'nin Diyarbakır mitinginde patlama gerçekleşmiş, 3 kişi ölmüş ve 100'den fazla kişi yaralanmıştı. Bu saldırıyı kullanarak mağdur edebiyatı yapan HDP ise seçimlerde barajı geçerek yüzde 13 oy almıştı.

AMAÇ 'DEVLET İNTİKAM ALIYOR' ALGISI OLUŞTURMAK

Son aylarda terör örgütü PKK'nın yaptığı alçak eylemlerin ardından siyasi olarak iyice biten ve kendi tabanını da kaybeden HDP'ye çok sayıda akademisyen, STK ve medyanın destek vermesine rağmen siyaseten iyice eridi.

İddialara göre PKK, siyasi uzantısı HDP'yi kurtarmak için pazartesi günü Diyarbakır'da gerçekleşecek nevruz kutlamalarında bomba patlatıp, suçu hükümet ve devletin üzerine atarak kaybettiği tabanın desteğini kurtarmaya çalışacak. Saldırının ardından 'Devlet intikam alıyor' algısı oluşturularak Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan Kürtleri sokağa döküp büyük kaos oluşturmaya çalışacak.

AYAKTA KALABİLMEK İÇİN KURBAN VEREBİLİRLER

Son günlerde yaptığı mitinglere katılım az olması ve yürüttüğü hendek siyasetinden dolayı yüksek oranda oy aldığı yerlerdeki desteği de kaybetmesi üzerine son çırpınışlarını gerçekleştiren HDP'nin, ayakta kalabilmek için her türlü provokasyona ön ayak olacağı konuşuluyor. Bunun için nevruz kutlamalarında Kürtleri bile öldürmekten çekinmeyeceği görülen PKK ve HDP'nin, kendi amaç ve güçleri için kurban ettiği insanlar üzerinden siyaset yapmaya çalışacağı iddia ediliyor.

KURTLAR VADİSİ'NİN BU SAHNESİ HER ŞEYİ ÖZETLİYOR!

PKK ve HDP hakkındaki bu iddialar, Kurtlar Vadisi Pusu'nun sahnesini akıllara getirdi. Örgüt yöneticisi olan bir kadın diğer teröristlere "Verebildiğimiz kadar kurban vereceğiz Kurban verdikçe barış mesajı vereceğiz. Sözümüz barış, eylemimiz hep savaş olacak" demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.