Öne Çıkanlar terör PKK En iyi bulut santral Whatsstats Kurtlar Vadisi

Türk jetleri YPG'ye desteğe giden konvoyu bombaladı

Şii milislerin Afrin'e yönelik hamlesi TSK tarafında da karşılık buldu. Daha önce "YPG'ye destek verirlerse kaşılığını alırlar" uyarısını yapan Türk yetkililer, Afrin'e yönelik hareket eden konvoyu top ve jet atışına tuttu.

Türk jetleri YPG'ye desteğe giden konvoyu bombaladı

SURİYE DEVLET TELEVİZYONU DOĞRULADI

Bölgede gerçekleşen harekata ilişkin ilk açıklama Suriye Devlet Televizyonu'ndan geldi. Bölgede canlı yayınlar gerçekleştiren televizyon, "TSK bölgeyi havadan vurdu" bildisiyle haberini yayınladı.

Türk jetleri YPG'ye desteğe giden konvoyu bombaladı  

Reuters'ın son dakika olarak servis ettiği ve Hizbullah'ın medya organlarına dayandırdığı habere göre, Halep'ten Esad rejimine bağlı güçler Afrin'e giriş yapmaya başladı.

Afrin'de terör hedeflerine yönelik gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'nın 31'inci gününde Suriye devlet televizyonunun rejim güçlerinin Afrin'e gireceğini duyurması gündeme bomba gibi düşmüştü. 

'TÜRK ASKERİNİ KİMSE DURDURAMAZ'

Kısa sürede yankılanan haber, Ankara'da da diplomasi trafiğini harekete geçirdi. Türkiye adına ilk tepkiyi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu vermişti. Ürdün'de resmi temaslarda bulunan Çavuşoğlu, "Rejim buraya PKK'yı YPG'yi temizlemek için girerse problem yok. YPG'yi korumak için giriyorsa bizi, Türk askerini kimse durdurumaz" demişti. 




 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.