Öne Çıkanlar terör Şırnak milletvekilleri flaş haber erdoğan haber botu

Merkel bugün Türkiye'de! Peki Almanya Başbakanı "1 milyon mülteci" sözünden neden döndü?

Almanya Başbakanı Angela Merkel bugün Türkiye’yi ziyaret ediyor.  “Suriyeli mülteciler Türkiye’de kalsın” demesini beklenen Merkel’in aynı zamanda Ankara yönetimini siyasi hediyelere boğacağı tahmi ediliyor. 

Peki ne oldu da Merkel kısa bir süre önce ifade ettiği “1 milyon Suriyeli göçmen alacağız, her birine 670 euro maaş vereceğiz” sözünden bu kadar çabuk vazgeçti?

3 yaşındaki Aylan Kurdi’nin sahile vuran cesedinin ardından vicdan sahibi Avrupalıların sesini yükseltmesiyle Merkel de kendini mülteci krizi konusunda adım atmak zorunda olduğunu hissetti. Ancak Avrupa kamuoyunda tepkiler dinince verdiği vaadlerin hepsinden geri döndü.

Merkel 1 milyon Suriyeli sözünü 160 bine indirdi. Hatta bunu da 28 AB üyesi ülkeyle paylaştırdı. Ancak AB ülkeleri liderleri bu sayıya bile karşı çıktı.

Şimdiye kadar sadece 19 Suriyeli vatandaşın Avrupa’ya yerleştirildiği ortaya çıktı. Avrupa’nın bu iki yüzlü tavrına tepkiler çığ gibi büyüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.