Öne Çıkanlar PKK terör En iyi bulut santral Whatsstats Şerzad Ömer Mamsani

İşte Rusya'nın beyaz et ihracatını yasaklamasının sebebi!

Rusya, ürünlerinde Listeria bakterisi olduğu gerekçesiyle 1 Aralık'tan itibaren bir Türk şirketinin Rusya'ya beyaz et ihracatını yasakladı.

Suriye'de düşürülen Rus savaş uçağının ardından, Rusya'nın Türkiye'ye karşı bir dizi ambargo uygulamaya başlayacağı öne sürüldü. İlk olarak Rusya'nın beyaz et alımını durduracağı haberi geldi.

İŞİN ASLI BAŞKA ÇIKTI

Rusya Tarım Kontrol Servisi (Rosselhoznadzor), ürünlerini ambargo sebebiyle değil, Listeria bakterisi olduğu gerekçesiyle 1 Aralık'tan itibaren bir Türk şirketinin Rusya'ya beyaz et ihracatını yasakladı.

AÇIKLAMA YAPILDI

Standart Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ürünlerinde Listeria bakterisi tespit edildi. Türkiye'den Rusya'ya ihraç edilen ürünler denetim altına alınırken şirkete de yasak getirildi.

Resmi verilere göre Rusya'ya 16 Türk şirketi beyaz et ihraç edebiliyordu. Ancak istenilen standartların yerine getirilmemesi sonucu 6 şirkete ihracat yasağı konuldu. Bir şirketin de uyarı aldığı belirtilirken bir kez daha kurallara uymaması halinde ihracat yasağına tabi tutulacağı belirtiliyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.